PRODAJE SVOJE OBJAVE SA DRUŠTVENIH MREŽA: Aukcija uveliko počela, stigla ponuda od neverovatnih 600.000 DOLARA! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRODAJE SVOJE OBJAVE SA DRUŠTVENIH MREŽA: Aukcija uveliko počela, stigla ponuda od neverovatnih 600.000 DOLARA!

Prošlo je 15 godina od prve objave Džeka Dorsija na društvenoj mreži Twitter.

  Izvor: YouTube/screenshot/Wired

Milijarder, jedan od osnivača i predsednik kompanije Twitter, Džek Dorsi će pokušati da proda svoju prvu objavu na toj društvenoj mreži.

On će ovu objavu prodati kao NFT-a(non-fungible tokens), token koji ne može da se zameni, a čija će transakcija ostati upisana u blockchain-u, kao što je to slučaj sa kriptovalutama.

Možda će vas zanimati

Ta objava poslata sa naloga Džeka Dorsija je napisana 2006. godine, a dobila je ponudu od 88.888,88 dolara posle samo nekoliko minuta nakon što je jedan od osnivača te društvene mreže stavio da se prodaje tvit na oglasima Valuables by Cent,što je tržište za kupovinu tvitova. Ni mi nismo znali sve do sada da postoji način kako da "obrnete" vaše tvitove/objave radi profita.

Pa šta vi dobijete kada kupite nečiji tvit? "Ono što dobijete je digitalni sertifikat tog tvita, koji je jedinstven zato što je potpisan i verifikovan od strane autora" - stoji u FAQ-u (najčešće postavljena pitanja i odgovori) tog sajta koji prodaje objave društvene mreže Twitter. Njihova rečenica može da se protumači i kao da kupujete autogram, ali oni su uporedili i koja je razlika između kupovine tvita i potpisane kartice sa likom profesionalnog igrača bejzbola: "Postoji samo jedna unikatna potpisana verzija tvita, a ako autor odluči da vam proda, vaša može biti zauvek".

Mi i dalje stojimo iza toga da je to u suštini autogram. Ukoliko niste imali priliku da do sada vidite objavu koja ima potencijalnu vrednost višu od pola miliona dolara, u njoj Dorsi ističe da podešava svoj Twitter nalog. Jednom kada se ta objava proda, ona neće nestati sa interneta, već će biti tamo gde se nalazila i moći ćete bez problema da joj pristupite.

Mi smo posetili ovu stranicu i ostali smo u šoku pošto smo primetili da je osnivač mreže Bridge Oracle, Hakan Estavi ponudio 600.000 dolara!

NFT je digitalni fajl koji sluši kao digitalni potpis koji potvrđuje koje vlasnik fotografije, videa i ostalog online medijskog sadržaja. Veoma je popularan među umetnicima i pevačima, a svaka transakcija se upisuje u blockchain (i to se upisuje u blockchain kriptovalute Ethereum), kao što je to slučaj sa kriptovalutama. Pre samo nekoliko dana je na isti način prodat jedan popularan internet mim (meme) za oko 560.000 dolara!

I vi možete da se prijavite na njihov sajt ukoliko želite da prodajete svoje tvitove, ali je potrebno da napravite i digitalni novčanik kako bi transakcija mogla biti izvršena.

Da li biste vi ikada kupili objavu sa društvenih mreža?

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA