NAJBRŽI SATELITSKI STARLINK INTERNET ILONA MASKA STIŽE U SRBIJU, otvorene rezervacije, a cena se nikom neće svideti | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAJBRŽI SATELITSKI STARLINK INTERNET ILONA MASKA STIŽE U SRBIJU, otvorene rezervacije, a cena se nikom neće svideti

Prema informacijama na sajtu Starlink kompanije Srbija će Maskov satelitski internet imati tokom 2022. godine.

  Izvor: MONDO / Starlink / SpaceX

Starlink internet Ilona Maska, koji je veoma popularna tema poslednjih meseci, izgleda da dolazi i u Srbiju tokom 2022. godine.

Rezervacije opreme otvorene su na Starlink sajtu i u ponudi je ograničen broj “priključaka“ po ceni od 99 dolara mesečno (u trenutku pisanja vesti)

Možda će vas zanimati:

 Nije navedeno koliko tačno priključaka će biti dostupno, ali na sajtu stoji da će Starlink internet i opremu dobiti najbrži korisnici - ko prvi rezerviše do ispunjenja kvote taj će i dobiti mogućnost da koristi Starlink internet.

Prema informacijama, do kojih je došla MONDO redakcija, osim javnog polaganja depozita preko sajta, i korisnici iz Srbije, koji su se registrovali za Starlink internet kad on bude dostupan u Srbiji dobili su informaciju da će se to zaista uskoro desiti u Srbiji tj. da će Starlink ponuda uskoro biti dostupna i na našoj lokaciji.

Nažalost, običnim korisnicima će Starlink ostati samo pusta želja, jer prema sad dostupnim podacima oprema za prijem Starlink interneta košta 500 dolara, isporuka u Srbiju makar 60, a nema podataka o tome da li je Starlink spreman da pokrije troškove carine i/ili poreza za Srbiju, mada je za Veliku Britaniju i druge regione kompanija plaćala te troškove umesto korisnika.

Dakle, računica za Starlink internet za prvi mesec u Srbiji, po sadašnjim uslovima, je makar 659 dolara + troškovi uvoza, ako ih bude bilo, što je izvan mogućnosti najvećeg broja korisnika ne samo kod nas, nego i uopšte.

Ipak, za taj novac dobija se internet dostupan u svakom trenutku, brzine 150 Mb/s i latencije oko 20 milisekundi. Brzina interneta i smanjenje kašnjenja, koje je važno za kvalitetne video pozive i igranje onlajn igara, između ostalog, biće povećavani kako se broj satelita Starlink kompanije iznad Zemlje bude uvećavao, a kapacitet mreže širio.

Korisnici kablovskog, optičkog i kvalitetnog interneta u gradskim sredinama nemaju toliko razloga da migriraju na Starlink, ali korisnici u ruralnim predelima, gde je brz internet slabo dostupan ili nedostupan uopšte mogu da razmisle o ovoj opciji u svakom slučaju. Ovaj internet nije mobilan i namenjen je jednoj dodeljenoj geografskoj adresi tj. području i o tome bi trebalo voditi računa kad se odlučuje o izboru.

Više o tome kako radi Starlink i o satelitskom prenosu interneta objasnili smo u našim ranijim vestima, pa počnite od našeg linka.

Rezervacija Starlink interneta u Srbiji dostupna je po adresi stanovanja ili po Google Maps kodovima, koje svako može da sazna za svoju adresu tj. poziciju na mapi.

Starlink novih 60 satelita za internet iz svemira video (MobIT)
Izvor: SpaceX

Šta vi kažete na Maskov Starlink internet?

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(MONDO)

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA