WHATSAPP PREVARA STIGLA I DO NAS: Ne nasedajte na ovu poruku, nećete dobiti ništa, a opljačkaće vas! (FOTO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

WHATSAPP PREVARA STIGLA I DO NAS: Ne nasedajte na ovu poruku, nećete dobiti ništa, a opljačkaće vas! (FOTO)

Još jedna cirkularna poruka, koja je za izbegavanje, pokušava da opljačka korisnike WhatsApp aplikacije u Srbiji.

  Izvor: MONDO / WhatsApp / Marko Čavić

Osim što u ovom trenutku ima baš dosta problema u vezi sa novom politikom poslovanja i odlaskom korisnika, WhatsApp sad mora da se bori i sa spam i lažnim porukama.

Nažalost, jedna od njih našla se i u Srbiji i vreme je da vas upozorimo da je jednostavno - ignorišete i da ne nasednete na njen sadržaj.

Možda će vas zanimati:

Cirkularne, kružeće poruke različitog sadržaja nisu novost, ali njihovo konstantno pojavljivanje dokaz je da ljudi i dalje ne umeju da naprave razliku između spam poruke, poruke, koja bi mogla da ih košta i živaca i novca i običnih poruka - zato se ovakve poruke i vraćaju.

Naš čitalac Pera Kojot upozorio nas je na jednu takvu, koja se upravo širi Srbijom i regionom. Navodno, WhatsApp program doniranja zbog COVID-19 pandemije odabrao je baš vas (ko je već primio poruku, naravno) kao dobitnika neverovatne nagrade od 155.000 američkih dolara. Osim što bi ova nagrada zaista mogla da olakša makar malo celu situaciju s koronavirusom tom odabranom pojedincu, ništa više u vezi s ovom porukom nije istina!

Poruka je potpuna izmišljotina, laž i svakako prevara za lakomislene!

U poruci stoji detaljno uputstvo o tome gde se i kome treba javiti za podizanje nagrade, a od dobitnika se potom traži da se uplati određeni iznos na poslati račun, kojem se ne može ući u trag, makar ne lako i na uobičajen način. Svi, koji nasednu i nakon javljanja na mejl uplate bilo šta - opljačkani su i sami će biti krivi za to, jer nisu prozreli prevaru!

 whatsapp poruka prevara korona nagrada 155000 dolara ne otvarajte vocap cirklularnu poruku Izvor: MONDO / WhatsApp / Marko Čavić

Naravno, u dnu same poruke jasno se naznačava da se o ovome nikom ne priča, jer je poruka “poverljiva“. Nadamo se zaista da niko nije naseo na ovu prevaru, koja je iole iskusnijim korisnicima interneta jasna iz aviona! Začudo, ova poruka nije prevedena na srpski i lokalne jezike oko nas, jer su neki raniji pokušaji prevara domaćih korisnika išle čak i tako daleko da se korisnicima obrate na našem jeziku.

U svakom slučaju - kad vam stigne ova poruka ignorišite je, prijavite broj kao spam i uznemiravanje WhatsApp timu i nastavite život sa 155.000 dolara manje - niko vam ih neće pokloniti, ne budite naivni ;)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(MONDO)

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

toni

Odavno sam ga izbrisao a na Telegramu nisam se susreta s takvim porukama.