SAMSUNG UNAPREĐUJE SVOJE STARIJE MODELE: Novi softver donosi Galaxy S21 opcije na druge telefone (FOTO, VIDEO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SAMSUNG UNAPREĐUJE SVOJE STARIJE MODELE: Novi softver donosi Galaxy S21 opcije na druge telefone (FOTO, VIDEO)

Više od 16 modela telefona u prvom talasu dobija Samsung One UI 3.1 korisničko okruženje.

  Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Novi softver, isti onaj, koji ima najnovija Galaxy S21 serija, dolazi na Galaxy S20 seriju telefona (Galaxy S20, Galaxy S20+, Galaxy S20 Ultra, Galaxy S20 FE i njihove 5G verzije) i Galaxy Note20 seriju smartfona (Galaxy Note20, Galaxy Note20 Ultra i njihove 5G verzije), kao i na uređaje Galaxy Z Fold2 i Galaxy Z Flip seriju u svim verzijama.

Ukupno, računajući i 5G verzije tih uređaja, Samsung će One UI 3.1 korisničko okruženje isporučiti na više od 16 aktuelnih modela u Srbiji i regionu.

Možda će vas zanimati:

Novi softver unapređuje već odlično korisničko okruženje, koje je prezentovano Galaxy One UI sistemom, a najznačajnije promene ogledaju se u poboljšanju kamere, novim modovima slikanja i video snimanja, obradi fotografija i zvuka, ali i pametnim funkcijama, koje će svakodnevnu upotrebu telefona učiniti praktičnijom i prijatnijom.

Samsung je sa modelom Galaxy S21 Ultra predstavio značajna unapređenja kamere, koja će sad biti dostupna i pomenutim telefonima u prvom talasu ažuriranja.

Single Take je unapređen i još bolje pravi slike, koje ćete moći da izaberete iz simultano napravljenih nekoliko snimaka, kako biste pronašli najkvalitetnije ili najzanimljivije.

Object eraser alatka pomoći će da se sa slike uklone objekti ili stvari, koji ne bi trebalo da se nalaze na njoj. Jednostavno odaberite tj. okružite deo slike, koji ne želite više da bude na njoj i algoritam će ga ukloniti na najbolji mogući način.

Primer ovoga, kao i sve iz ovog teksta imate u našoj galeriji slika, zato ne oklevajte da ih pogledate da vam sve što novo stiže na vaš Galaxy bude jasnije!

Samsung je unapredio ekspoziciju i autofokus na Galaxy S21 Ultra telefonu i jako je važno da korisnici Galaxy S20 Ultra modela to znaju, jer je to bila jedna od najvećih zamerki na tom telefonu. Novi kontroler jednostavno bolje upravlja autofokusom i ekspozicijom i čini da se parametri fotografisanja pravilno primene svaki put. Nakon nastanka slike prevlačenjem preko nje ulevo ili udesno sad se još lakše menja osvetljenje fotografije po celoj površini ravnomerno.

Multi Mic Recording opcija omogućava da zvuk u okviru Pro Video režima snimate iz više izvora - mikrofonima telefona i slušalica (recimo onih poput Galaxy Buds Pro, Buds Live i Buds+). Na taj način podiže se kvalitet zvuka i njegova virtuelizacija, kao i odvajanje u poseban kanal snimanja. Na taj način imate mogućnost da odvojite kanal glasa, koji se snima pomoću Bluetooth bubica i kanal zvuka snimljen telefonom, kako bi u naknadnoj montaži na telefonu ili studiju mogli da stvorite kvalitetnije i zvučno lepše video ili podkast zapise.

Opcija Multi Mic Recording radi samo sa kompatibilnim uređajima i na registrovanim uređajima na Samsung nalog, kakvi su tableti One UI 3.1 i telefoni, koje smo pomenuli na početku. Opcija za dodavanje slušalica kao izvora za snimanje podešavaju se u Mikrofon meniju Video Pro režima snimanja, odabirom Bluetooth ikonice.

Galerija je, takođe unapređena, pa sad automatski grupiše i opisuje slike na osnovu zajedničkih parametara - lica na slikama (ako to dozvolite), lokacije, broju lica na njima ili po nekom drugom parametru.

Samsung One UI 3.1 donosi novi Eye Comfort Shield sistem zaštite od plavog filtera, koji je odgovoran za zamor očiju. Novi “štit“ na drugačiji način neutrališe plavi spektar svetlosti i utopljava prikaz tako da se oči manje naprežu i nakon toga se može lakše zaspati.

One UI 3.1 video (MobIT)
Izvor: Samsung

Privatnost je jako važna, pa novi One UI 3.1 neće podeliti ništa s vašim fajlovima o vama, koje deli sa uređajima u okruženju. Opcija se zove Private Share i omogućava sklanjanje svih metapodataka o slikama i drugim sadržajima, koje šaljete putem takve veze.

Samsung je obezbedio i bolje povezivanje svojih uređaja u jedan zajednički ekosistem, putem opcije Auto Switch, kako bi svi oni radili direktno, bez prekida i potrebe za ponovnim uparivanjem. Ako koristite Bluetooth slušalice i Samsung pametni sat možete ih bez problema prebacivati, što se konekcije tiče na Samsung telefon, tablet ili, recimo Samsung TV sa Bluetooth konekcijom, ako ga imate kod kuće.

Na ovaj način možete da preuzmete poziv na jednom, a nastavite na drugom uređaju ili slušate muziku sa jednog, a pozive primate sa drugog uređaja. Možete i da slušate muziku sa sata direktno na Galaxy Buds slušalicama, bez potrebe da imate telefon pored sebe, a da opet imate mogućnost odgovaranja na poruke (preko sata) i prijema poziva (preko slušalica). Mogućnosti su zaista neograničene.

Ovo je samo deo Samsung One UI 3.1 korisničkog okruženja, koji će se pojaviti za Galaxy S20, Galaxy Note20, Galaxy Z Fold2 i Galaxy Z Flip telefonima. One UI 3.1 će biti dostupan i za Galaxy Tab S6 i Tab S7 tablete u svim verzijama, a distribucija na prve telefone pomenutih serija je već dostupna i u Srbiji za odabrane uređaje, dok će za ostale uslediti kanije.

Jeste li vi već dobili One UI 3.1 za svoj Samsung?

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(MONDO)

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi