NAJOKRUTNIJI MEJL U 2020. GODINI: Zaposleni mislili da su dobili praznični bonus, "kad ono međutim"! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAJOKRUTNIJI MEJL U 2020. GODINI: Zaposleni mislili da su dobili praznični bonus, "kad ono međutim"!

Pazite šta klikćete!

  Izvor: YouTube/ Printscreen/ TechJunkie

Globalna pandemija koronavirusa je testirala ceo svet, od brojnih kompanija do njenih radnika, milioni ljudi su ostali bez posla te je možda zbog svega što se dešavalo u ovoj godini na jedan pomalo okrutan način kompanija GoDaddy testirala svoje radnike uz pomoć fišing testa.

U situaciji u kakvoj se nalazimo, veoma lako je dati pristup ličnim podacima nekoj trećoj stranci, zbog toga je ovaj registra internet domena i veb oglašivač rešio da testira svoje radnike.

Možda će vas zanimati:

Naime, GoDaddy je poslao mejl svojim radnicima u kom su obećali da će oni dobiti 650 dolara kao dodatni bonus za praznike. "2020. godina je bila rekordna godina za GoDaddy, zahvaljujemo vam se! Iako ne možemo zajedno da proslavimo na našoj prazničnoj žurci koju održavamo svake godine, želimo da vam pokažemo zahvalnost tako što ćemo sa vama podeliti 650 dolara, jednokratni praznični bonus!".

Svi radnici koji su kliknuli na link, odnosno stranicu koja se nalazila u tom mejlu, su posle dva dana dobili novi mejl u kom su obavešteni da su pali na testu. Umesto prazničnog bonusa, dobili su naredbu da prisustvuju kursu za socijalni inženjering. Oko petsto radnika je kliknulo na taj mejl, a ova vest je ubrzo dospela na društvenim mrežama gde su mišljenja bila podeljena.

Dok su pojedini pohvalili ovakvo testiranje te kompanije, drugi su ih javno kritikovali zbog nedostatka empatije. Nije prvi put da kompanije na ovakav način testiraju svoje radnike (čak je i poželjno, pogotovo kada su u pitanju bezbednosne firme), ali GoDaddy je na udaru kritika zbog toga što je otpustio veliki broj radnika u ovoj godini, iako je ta kompanija beležila profit i ostvarila broj od preko 20 miliona klijenata. 

Portparol te kompanije se ubrzo obratio javnosti: "GoDaddy veoma ozbiljno shvata bezbednost naše platforme. Razumemo da su pojedini naši radnici uznemireni zbog ovog pokušaja fišinga, te da smatraju da je on bezobziran, zbog čega im se izvinjavamo. Iako smo sada testirali naše radnike, moramo biti bolji i obzirniji prema njima u budućnosti!"

Treba napomenuti da radnici nisu dobili bonus.

Kako vi komentarišete ovo testiranje?

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(Mondo / TheCopperCourier)

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA