KAKO SU NOKIA TELEFONI REŠILI NAJVEĆI ANDROID PROBLEM: Trebalo bi svi da se ugledaju na to! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO SU NOKIA TELEFONI REŠILI NAJVEĆI ANDROID PROBLEM: Trebalo bi svi da se ugledaju na to!

Jednostavno je, isti tretman za sve modele!

  Izvor: MONDO / Nokia

Kompanija HMD Global dom je Nokia telefona nešto više od četiri godine i za to vreme je uspela da izgradi reputaciju pouzdanog i beskompromisnog brenda u Android svetu.

Ipak, s obzirom na to da smo čitajući komentare na našem sajtu shvatili da korisnici ne razumeju u potpunosti koncept, koji samo Nokia telefoni nude svojim vlasnicima rešili smo da razrešimo sve dileme!

Možda će vas zanimati:

Kompanija HMD Global i samim tim Nokia smartfoni jasno se razlikuju od svih uređaja na tržištu po svom obećanju o dve godine ažuriranja softvera u domenu operativnog sistema, ali i tri godine bezbednosnih i Google ažuriranja, u domenu mesečnih i višemesečnih patch-eva.

Ovo znači da će gotovo svaki Nokia telefon dobiti dve nadogradnje operativnog sistema i tri godine bezbednosnih i Google ažuriranja, što ne nudi nijedan drugi proizvođač na tržištu (Pixel liniju ne računamo, jer nije dostupna u najvećem delu sveta).

Nokia telefoni se ne razlikuju po ceni što se ažuriranja tiče, kao što je to kod drugih proizvođača, koji su se posvetili najviše flagship modelima i uređajima iz srednje klase, dok je klasa jeftinih i povoljnih pametnih telefona uglavnom zapostavljena. HMD Global ažurira sve svoje aktuelne modele zasnovane na Android One platformi i čak i na Android Go edition sistemu. To znači da nema razlike u tome da li telefon košta 90, 190 ili 390 i više evra - on je svakako kandidat za ažuriranje operativnog sistema i višegodišnje dobijanje Google i bezbednosnih patch-eva!

Pamtimo situaciju da je ažuriranje operativnog sistema dobila Nokia 1, apsolutni low-end model HMD Global kompanije, zasnovan na Android Go edition softveru, koji košta dosta ispod 100 evra. Da li ste čili da je neki drugi proizvođač telefona ažurirao bilo koji jeftin telefon novim sistemom i da ih još uvek ažurira regularno? Nažalost, ne, ali upravo je to ono što razlikuje HMD Global, odnosno Nokia telefone od konkurencije u svim segmentima. Takođe, HMD Global isporučuje ažuriranja među prvima na tržištu, tako da ne morate da čekate dugo na dolazak novog OS-a.

Šta redovna ažuriranja znače za korisnika

HMD Global kompanija poručuje da Nokia telefoni vremenom postaju sve bolji i to se upravo odnosi na to što dobijaju dva ažuriranja softvera i tri godine bezbednosnih ažuriranja.

Novi OS nije važan samo da biste imali novi Android. Ne, važan je zbog toga što svako sledeće izdanje sistema donosi različita unapređenja i ispravke uočene u prethodnim verzijama, koje nije moguće dobiti sezonskim i mesečnim ažuriranjem. Novi operativni sistem je optimizovan i testiran da u potpunosti odgovara datom Nokia telefonu i da mu pruži bolje performanse i kvalitetniji rad.

OS update donosi uglavnom, mada ne i nužno, bolju autonomiju tj. duže trajanje baterije, unapređuje korisničko iskustvo širom platforme, omogućava i potpuno nove opcije, kakvi su moćnije mašinsko učenje i veštačka inteligencija, lakše upravljanje telefonom, više stavki za zaštitu privatnosti i više opcija za kontrolu uređaja i vremena provedenog uz Nokia telefon.

Mesečna bezbednosna ažuriranja donose ispravke dokazanih grešaka Android sistema, koja uključuju bagove i slične propuste, ali i alate za odbranu od sajber napada, mogućnost bolje zaštite uređaja i druge opcije, koje unapređuju bezbednost i privatnost ne samo telefona, nego i korisnika i njegovih podataka.

Zahvaljujući kvalitetu softvera i hardvera i redovnim ažuriranjima Nokia telefoni su deo Google Enterprise ponude, koja uključuje sertifikovane, pouzdane i bezbedne Android telefone preporučene za korišćenje u kompanijama. Ovi uređaji garantuju bezbednost i kvalitet upotrebe u svim uslovima.

HMD Global informacije o ažuriranjima potražite na zvaničnom sajtu i na društvenim mrežama, a u toku je proces ažuriranja Android 10 telefona na Android 11, koji će trajati tokom 2021. godine. Nakon toga neki od uređaja biće spremni i za Android 12 i tako redom…

Ukoliko imate bilo kakvo pitanje u vezi sa Android ažuriranjem i drugim stvarima, koje se tiču softvera i patch-eva slobodno nam pišite u komentarima, odgovorićemo na sva pitanja!

Nokia 5.4 video (MobIT)
Izvor: Nokia Mobile
Nokia 3.4 video (MobIT)
Izvor: Nokia Mobile
Nokia 2.4 video (MobIT)
Izvor: Nokia Mobile

/PROMO TEKST/

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA