ZAŠTO JE VAŽNO MERITI SATURACIJU KISEONIKA U ORGANIZMU i kako to najlakše pratiti svakodnevno (FOTO, VIDEO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZAŠTO JE VAŽNO MERITI SATURACIJU KISEONIKA U ORGANIZMU i kako to najlakše pratiti svakodnevno (FOTO, VIDEO)

Ove jeseni zaplovite u nepoznato, a bilo da se radi o avanturama ili promeni načina života, vaši saveznici na tom putu će biti novi satovi - da, dobro ste pročitali!

  Izvor: MONDO / HONOR

U protekloj godini smo više nego ikad spoznali koliko je bitan način života, kao i važnost zdravih navika koje neretko zanemarimo usled svakodnevnog stresa kojem smo izloženi.

Često ne popijemo dovoljno vode, zaboravimo da uradimo vežbe, pa čak i ne vodimo računa o satima, koje provedemo spavajući i o tome koliko je to bitno za funkcionisanje našeg organizma…

Možda će vas zanimati:

Ovo su samo neke od situacija iz naše svakodnevnice, ali koje se mogu promeniti uz pravog saveznika, poput pametnih satova - HONOR Watch GS Pro i Watch ES.

Zdravlje pre svega

Zašto su ova dva uređaja dobila epitet saveznika zdravog života: Zato što upravo sa njima dobijate sveobuhvatan pregled vašeg zdravlja, odnosno imaju mogućnost da prate puls 24/7 i san, pa čak i praćenje SpO2 funkcije tj. merenje nivoa kiseonika u krvi.

Ova dva uređaja poseduju TruSleep tehnologiju, koja se specijalizovala za naučne faze sna (duboki, laki, REM san i budan) i analizu disanja, za praćenje sna visokog nivoa. Personalizovane procene i preporuke daju kritičan uvid kako bi vam pomogle da postignete bolji kvalitet sna, a TruSeen 4.0 monitor pulsa poslednje dostupne tehnologije koristi optimizovanu optičku putanju i algoritme praćenja za pribavljanje očitavanja velike preciznosti, pružanje kontinuiranog nadzora, sa blagovremenim uzbunama o povišenim ili abnormalnim rezultatima.

SpO2 Monitor u oba pametna sata prati nivoe zasićenja kiseonikom u krvotoku, što ih čini zgodnim referentnim okvirom za respiratorne preporuke i nadzor kad se trenira na otvorenom ili na velikim visinama.

HONOR Watch GS Pro Unboxing video (MobIT)
Izvor: Honor

Zašto treba meriti nivo kiseonika u krvi

Saturacija, odnosno nivo kiseonika u krvi kod zdravih osoba je između 95 i 98 odsto. Neki ljudi sa hroničnim bolestima imaće niže vrednosti, a manji nivo kiseonika u krvi dovodi do različitih nivoa, pa i do ekstremne iscrpljenosti, glavobolje i vrtoglavice. Najnovija istraživanja su pokazala da pacijenti zaraženi korona virusom imaju iznenađujuće nizak nivo kiseonika u organizmu - takva pojava se naziva “tiha hipoksija” i potrebno je potražiti lekarsku pomoć u slučaju da je saturacija izvan predviđenih vrednosti.

Saturacija se meri vrlo jednostavno. Aktivirajte SpO2 funkciju iz menija sata, sedite uspravljeno, opustite se i ne pomerajte se 30-ak sekundi. Na ekranu sata videćete skalu, koja kad se zaokruži merenje je gotovo i očitaćete saturaciju kiseonika u organizmu. Ova funkcija može i automatski, tokom dana da bude izmerena, ali pod uslovom da ste u stanu mirovanja dok se merenje vrši.

Pored ovih gorenavedenih funkcija, HONOR Watch ES vam omogućava da upravljate svakodnevnim stresom sa HUAWEI TruRelax, što umiruje vaš um serijom vežbi za disanje u aplikaciji za disanje, a ono što će biti značajno za dame je i da ovaj uređaj nudi funkciju koja prati menstrualne cikluse i predviđa kad će sledeći period nastupiti i proći - na osnovu nje može da postavlja podsetnike za početak menstruacije ili ovulacije i na taj način vam pomoći da ostanete informisani u svakom trenutku.

Vodite računa o sebi, brinite o svom zdravlju i navikama jer to nikad nije bilo lakše uz saveznike poput HONOR pametnih satova – Watch GS Pro i Watch ES, koje možete pronaći u u svim ovlašćenim prodajnim mestima, kao i Telenor i MTS radnjama.

HONOR Watch ES video (MobIT)
Izvor: Honor

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

/PROMO TEKST/

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati:

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA