NAJBOLJA MOBILNA MREŽA U SRBIJI: Merenja potvrdila rezultate od prošle godine | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAJBOLJA MOBILNA MREŽA U SRBIJI: Merenja potvrdila rezultate od prošle godine

mts mreža je i ove godine najbolja mobilna mreža u Srbiji.

  Izvor: MONDO / Google

Nakon prošlogodišnjeg rekordnog rezultata od kada se sprovode merenja kvaliteta mobilnih mreža od strane RATEL-a, kompanija Telekom Srbija tj. mts ove godine ostvarila je još bolje rezultate.

Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL) je u periodu od septembra do novembra 2020. godine sprovela uporedna merenja i analizu parametara kvaliteta usluga mobilnih mreža (Benchmark mobilnih mreža) kod sva tri mobilna operatora u Srbiji, odnosno izvršila je uporedno testiranje kvaliteta usluga u mobilnim mrežama, gledano iz ugla korisnika, merenjem parametara kvaliteta govorne usluge i usluga prenosa podataka.

Možda će vas zanimati:

Telekom Srbija tj. mts ostvario je najbolji ukupni rezultat, zahvaljujući značajnom unapređenju kvaliteta svih usluga u svim kategorijama.

Kompanija Telekom Srbija/mts sa ponosom je primila ovu vest. Ovo je još jedna u nizu potvrda da našim korisnicima pružamo usluge najvišeg kvaliteta, kao i da naše konstantno investiranje u infrastrukturu daje odlične rezultate. mts mobilna mreža danas dominira sa blizu 2.800 lokacija na kojima je instalirano po više od 2.700 3G i 4G mobilnih baznih stanica. Osvojenih 89,17 od ukupno 100 bodova svrstavaju našu mrežu među najbolje mobilne mreže u Evropi. Upućujem veliku zahvalnost svim našim partnerima a posebno posvećenim, stručnim i sposobnim inženjerima i tehničarima naše kompanije, bez kojih ovakav rezultat ne bi mogao da bude ostvaren“, izjavio je ovim povodom Predrag Ćulibrk, generalni direktor Telekoma Srbija.

Testiranje mobilnih mreža rađeno je u 50 gradova i na 10.000 km puteva u Srbiji. Merenja su obuhvatala tri kategorije: velike gradove, male gradove i puteve. Tokom “drive test merenja“ obavljeno je više od 7.000 testova govorne usluge i 7.000 sesija za svaku od usluga prenosa podataka u mreži svakog od operatora. Do konačnih rezultata došlo se sabiranjem ponderisanih vrednosti navedenih kategorija, odnosno servisa.

Kvalitet servisa koje operatori mobilnih mreža u Srbiji pružaju korisnicima uporedive su sa kvalitetom usluga u EU. Kako su merenja vršena i na kojim telefonima pročitajte u detaljnom izveštaju.

Anketa

Da li ste zadovoljni svojim mobilnim operatorom?

  • Jesam!

    68.69% (1393)

  • Nisam!

    31.31% (635)

Da li ste zadovoljni svojim mobilnim operatorom?

Rezultati

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(MONDO)

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA