SMS PORUKE SU SAD BOLJI IZBOR OD MESSENGER I SLIČNIH APLIKACIJA: Novu opciju nemaju mnoge omiljene IM aplikacije | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SMS PORUKE SU SAD BOLJI IZBOR OD MESSENGER I SLIČNIH APLIKACIJA: Novu opciju nemaju mnoge omiljene IM aplikacije

Kratke poruke su dobile veliko unapređenje.

  Izvor: Guliver Getty Images/ Thinkstock

Nedavno aktivirane SMS 2.0 poruke kod sva tri domaća operatora u Srbiji i širom regionu upravo su dobile jednu od najmoćnijih opcija - enkripciju.

Takozvana enkripcija s kraja na kraj (end-to-end encryption) je opcija, koja onemogućava da bilo ko pročita SMS poruku, osim uređaja s kog se šalje i na koji se prima, čak i prilikom putovanja poruke s jednog na drugi uređaj.

Možda će vas zanimati:

Ovim opcijama ne mogu da se pohvale čak ni neke od omiljenih IM aplikacija, kakve su Messenger i mnoge druge, jer se u tim aplikacijama enkripcija s kraja na kraj sprovodi samo u nekim režimima. SMS 2.0 je novi Google standard RCS, koji je aktivan kroz Android Messages aplikaciju, ali i aplikacije proizvođača telefona - za Samsung Galaxy SMS fabričku aplikaciju znamo sigurno da je podržan, za ostale brendove ćemo dojaviti naknadno.

Aktivacijom enkripcije s kraja na kraj korisnici su automatski zaštićeni i njihove međusobne poruke su u svakom trenutku zaštićene od špijuniranja, i to ne samo od strane Google kompanije, operatora ili provajdera servisa, nego i bilo koga drugog. Za zaštitu privatnosti i bezbednosne standarde Google u RCS servisu, koji je kompatibilan na svim Android telefonima, koji podržavaju i RCS, koristi Signal protokole, kojima veruju milioni korisnika te aplikacije.

 sms poruke 2.0 google rcs u srbiji kako aktivirati Izvor: Guliver Getty Images/ Thinkstock

Bezbednosna opcija dopisivanja aktivirana je odmah svim korisnicima, koji imaju BETA verziju Android Messages aplikacije, koja se besplatno može preuzeti za sve podržane Android uređaja, a o podešavanjima i dodatnim pojašnjenjima - saznajte više u našem SMS 2.0 Google RCS tekstu.

Za sada Apple ne planira da podrži ovaj standard preko svog iMessage servisa, što znači da enkripcija neće raditi pri dopisivanju sa iPad/iPhone uređajima, ali će se SMS poruke svakako isporučivati u potpunosti, samo bez te opcije.

Ako imate besplatan SMS saobraćaj uključen u svoj mobilni paket sad imate jedan odličan razlog više da koristite Android Messages RCS SMS 2.0 dopisivanje, jer ovaj servis ima sve najvažnije Instant Messaging opcije, koje za to nude aplikacije, koje morate da instalirate dodatno.

Jeste li već isprobali SMS 2.0 tj. RCS?

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(MONDO)

Pročitajte i ovo:

sms poruke 2.0 google rcs u srbiji kako aktivirati

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA