PRAVO LICE ILONA MASKA: „Provodio sam vreme sa njima. Ilon, Zukerberg, svi oni pokazuju tendecije potpunih sociopata!" | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRAVO LICE ILONA MASKA: „Provodio sam vreme sa njima. Ilon, Zukerberg, svi oni pokazuju tendecije potpunih sociopata!"

Da li je Mask pogubio 'klikere u glavi'?

  Izvor: Mondo / Marques Brownlee / Tesla YouTube

Nije tajna da predsednik kompanija kao što su SpaceX, Tesla, Neuralink i mnoge druge, često kaže ono što mu je na umu, a da ne promisli kako će te iste reči uticati na druge.

Kontroverzan po mnogim stvarima, Ilon Mask je postao tema magazina Vanity Fair, ne po svojim dostignućima, već zbog ponašanja.

Možda će vas zanimati:

Zanimljivo da je Mask u potpunosti uklonio PR tim kompanije Tesla, jedan od zaposlenih koji već poduže vreme radi u toj kompaniji je istakao: „Elon je sam svoj direktor komunikacija“. To se da primetiti i kada pogledate njegov Twitter nalog, tu zaista možete naći svašta. U decembru 2019. godine, Mask je dobio tužbu protiv Britanca koji je spasao dvanaestoro dece od davljenja u pećini. Taj Britanac je dobio orden od princa Vilijama, da bi Mask napisao na društvenoj mreži kako je on pedofil.

Sagovornik Vanity Fair magazina je rekao ’da sopstveno prisvajanje apsolutizma možda i nije najbolja ideja, pošto je on ser***a’. On dalje ističe kako se radnici boje Maska i njegovih naglih promena raspoloženja, jer u zavisnosti od istih će doneti odluke: „Na dan predstavljanja SpaceX, svi radnici kompanije Tesla su došli da gledaju da li će lansiranje biti uspešno, ne zato što smo ljubitelji rakteta, već zato što to direktno utiče na Ilonovo raspoloženje sledećih nekoliko dana“.

Potom je otkrio moguće sceneracije: „Ukoliko dođe do neuspeha, nastao bi pakao! Ne biste želeli da vam uspostave telefonski razgovor sa Maskom nakon toga. Sa druge strane ako bi misija bila uspešna, Maskov telefon bi bio pun poruka sa zahtevima za odobrenje budžeta“.

Isto važi i za zaposlene u kompaniji SpaceX, svaki put kada treba da izađe proizvod kompanije Tesla. Veliki broj zaposlenih je dalo otkaz zbog nedoličnog ponašanja Maska na društvenim mrežama. On je u avugustu 2018. godine objavio „šalu“ na svom Twitter nalogu da će deonice Tesla kompanije biti 420 dolara (što je sleng za korišćenje marihuane u 04:20 časova ili 20. marta), da bi potom izgubio mesto predsedavajućeg te kompanije, a morao je da plati i odštetu od 20 miliona dolara.

Od te objave, Mask je izgubio ’tri savetnika, direktora inženjeringa, prodaje, finansija, operacija, računovodstva, proizvodnje i zapošljavanja’. Jedan od tih bivših zaposlenih je naglasio da je Maskov Twitter sramota za tu kompaniju, te da zbog istog neće više da radi za njega.

Zanimljivo da je Ilona Maska jedan radnik upitao da li je zabrinut što će „pogubiti klikere u glavi“, na šta mu je ovaj odgovorio: „Da li luda osoba ikada pogleda u ogledalo i zna da je luda?“. Sagovornik ovog lista je izgleda poznavao Maska i privatno, te je rekao da je ovaj milijarder sociopata, kao i mnogi drugi: „ Postoji veliki nivo degenerisanog ponašanja sa Ilonom. Postoji paranoja i stav ’Da li ste sa mnom ili protiv mene?’. Ponekad želim da izađem iz prostorije u koju on uđe. Svi ti momci sa kojima sam provodio vreme, Mask, Zak (Mark Zukerberg), svi oni pokazuju tendeciju totalnog i kompletnog patološkog sociopate. U svojoj srži, njih je baš briga za tebe ili mene kao individue!“

Upitan da prokomentariše članak tog lista, Ilon Mask je odgovorio: "Vanity Fair je sra**e"

Da li je Mask pogubio 'klikere u glavi'?

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(Mondo / Gizmodo)

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA