AMERIKANCI "POMILOVALI" HUAWEI? Američkim firmama dozvoljeno da rade s kineskom, ALI UZ JEDAN SUMANUT USLOV! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AMERIKANCI "POMILOVALI" HUAWEI? Američkim firmama dozvoljeno da rade s kineskom, ALI UZ JEDAN SUMANUT USLOV!

Američka administracija, navodno podigla sankcije američkim firmama da sarađuju sa Huawei kompanijom, ali je uslov za to možda čak i preskup…

  Izvor: MONDO portal

Za ekonomski list The Financial Times izvori upoznati sa slučajem otkrili su da će američka administracija dozvoliti tamošnjim firmama da sarađuju sa kompanijom Huawei.

Reč je o kompanijama, koje rade na razvoju, proizvodnji i dizajnu i osmišljavanju čipova, kako hardverskih, tako i softverskih komponenti, ali uz jedan vrlo važan uslov.

Možda će vas zanimati:

Naime, kompanije is SAD imaće mogućnost da nastave saradnju sa Huawei kompanijom sve dok se ne radi o 5G biznisu! Prema nekim navodima, jer odluka nije zvanična niti zvanično obrazložena, ovo znači da bi Huawei u domenu 5G biznisa, mislimo na mreže i infrastrukturu, i dalje ostao pod sankcijama SAD, ali bi ovo moglo da znači i te kako značajno olakšanje za smartfon odeljak Huawei poslovanja!

Uslov, koji izgleda bizarno, pa i sumanuto, zapravo se odnosi na pokušaj američke administracije da nekako zabrani 5G uticaj Huawei kompanije u domenu mreža, a da im istovremeno omogući poslovanje u domenu telefona, koji direktno utiče i na američke kompanije, koje su već na značajnom gubitku zbog zabrane poslovanja sa Kinezima.

Navodno, za The Financial Times izvori su preneli da će SAD omogućiti svim čip biznis orijentisanim kompanijama da sarađuju sa Huawei kompanijom, ako dokažu da ne podržavaju time Huawei 5G poslovanje. Jedan od dva azijska tehnološka džina u domenu proizvodnje čipova navodno je za izvor potvrdio, a list preneo, da je naznačeno da proizvodnja telefona tj. skidanje sankcija sa tog domena poslovanja neće biti problem.

 Huawei, Huavej, Šen Žen, Žen Šen, Kina, Kineska zastava, Logo, Logotip Izvor: MONDO / Marko Čavić

U svetlu ove promene nadu da će Huawei uspeti da se izbori sa američkim sankcijama daje i nedavno odobrenje kompanijama Samsung, Sony i OmniVision da posluju sa Huawei-jem u domenu OLED ekrana, CMOS senzora i tehnologija za kamere, kao i čipove za kamere i druge komponente Huawei pametnih telefona. Kompanije Qualcomm i MediaTek već su odavno podnele zahteve za licencu, kojom bi obnovili poslovanje s Huawei kompanijom, a kompanije Microsoft, Intel i AMD su neke od kompanija, koje već imaju “punu licencu“ za saradnju sa kineskom kompanijom.

Iako neki ekonomski analitičari smatraju da je preuranjeno donositi zaključke, ovo su dobri signali za kompaniju Huawei, samo da još postanu i zvanični i realno potvrđeni, što bi moglo da se desi do kraja ove godine, zaključuje The Financial Times.

Budite informisani bolje od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(The Financial Times / MONDO)

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi