TAMAN DOK SKUPITE PARE: nVidia u velikom problemu, nestašica moćnih RTX grafičkih karti će trajati do kraja godine! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TAMAN DOK SKUPITE PARE: nVidia u velikom problemu, nestašica moćnih RTX grafičkih karti će trajati do kraja godine!

Uskoro treba da izađe i RTX 3070 grafička karta.

  Izvor: MONDO / nVidia

Delovalo je da će nVidia pokoriti tržište sa svojom najnovijom generacijom grafičkih karti, ali se ispostavilo da je prodaja istih napravila veliku glavobolju za tu kompaniju.

NVidia ima veliki problem sa nestašicom grafičkih karti RTX 30XX serije, u koju spadaju RTX 3070, 3080 i 3090.

Možda će vas zanimati:

Predsednik ove kompanije, Jensen Huang je izrazio zabrinutost zbog ogromne potražnje, odnosno zbog nemogućnosti da ispune istu. Da stvar bude još gora po nVidia-u, problem sa zalihama će trajati sve do kraja godine! To znači da će nVidia ostati bez pozamašnog novca jer kako se bliži kraj godine, tako se bliže i praznici, a tada se uglavnom ostvaruju najveće prodaje.

Mogli ste na našem portalu da čitate kako je nVidia prodala sve zalihe RTX 3080 i 3090 za jedan dan, te da je i AMD reagovao na njihov problem. Baš kao nVidia i Sony ima veliki problem sa rezervacijom i snabdevanjem sa svojom PlayStation 5 konzolom. Iz nVidia kompanije su očekivali veliku potražnju, ali potražnja na tržištu je bila veća od njihovih očekivanja.

"Verujem da će potražnja prevazići sve naše zalihe do kraja godine", hvali se Huang, dodajući da će praznična sezona uticati na to. Situacija sa RTX 3070 nije ništa bolja, datum izlaska je odložen. Ova grafička karta će biti mnogo jača nego GeForce RTX 2080 Ti, dok će biti i upola jeftinija, te nema sumnje da će doživeti isti problem kao i njeni jači članovi porodice RTX 3080 i 3090.

RTX 3070 je treba da izađe 29. oktobra i koštaće 500 evra, dok su RTX 3080 i RTX 3090 već u prodaji i mogu se naći za 700 i 1.500 evra!

Da li ćete kupiti RTX grafičku kartu ili čekate Big Navi?

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Raspakivanje nVidia RTX 3080 i RTX 3090 (MobIT)
Izvor: TheRelaxingEnd

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA