NAJVEĆI PROIZVOĐAČ RAČUNARA PREŠAO NA LINUX: 30 najpopularnijih računara stiže bez Windows 10 sistema (FOTO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAJVEĆI PROIZVOĐAČ RAČUNARA PREŠAO NA LINUX: 30 najpopularnijih računara stiže bez Windows 10 sistema (FOTO)

Linux je sad dostupniji svima, a računari će biti spremni odmah za korišćenje.

  Izvor: MONDO / Lenovo

Kompanija Lenovo, koja je trenutno najveći svetski proizvođač računara u nekim oblastima PC biznisa, objavila je da globalno proširuje Linux ponudu računara

Najmanje 24 popularna laptop i desktop Lenovo računara različitih cenovnih klasa i serija tj. brendova dolaziće tako sa već instaliranim operativnim sistemom Canonical Ubuntu LTS.

Možda će vas zanimati:

Asortiman uključuje 13 ThinkStation i ThinkPad radne stanice P serije i dodatnih 14 laptopova iz ThinkPad T, X, X1 i L serije, svi sa 20.04 LTS Ubuntu verzijom, izuzev L serije koja će imati 18.04 verziju.

Sa ovim proširenjem dolazi i povećana dostupnost aplikacija sa otvorenim kodom, bibliotekama i alatima za poboljšanje produktivnosti programera. Među njima su Firefox, Telegram, Spotify, VLC Player, Skype, Chromium, Slack, PyCharm, Atom i hiljade drugih.

U ovo svetsko proširenje Linux uređaja ulaze Lenovo ThinkPad i ThinkStation proizvodi, koji će biti dostupni na globalnom nivou počevši od septembra 2020. godine i izlaziti na tržište u fazama tokom 2021. Lenovo Linux laptop i desktop računari su:

ThinkPad T14 (Intel i AMD), ThinkPad T14s (Intel i AMD), ThinkPad T15p, ThinkPad T15, ThinkPad X13 (Intel i AMD), ThinkPad X13 Yoga, ThinkPadX1Extreme (od 3. generacije), ThinkPadX1Carbon (od 8. generacije), ThinkPadX1Yoga (od 5. generacije), ThinkPadL14, ThinkPadL15, ThinkPadP15s, ThinkPadP15v, ThinkPadP15, ThinkPadP17, ThinkPadP14s, ThinkPad P1 (od 3. generacije), ThinkStation P340, ThinkStation P340 Tiny, ThinkStation P520c, ThinkStation P520, ThinkStation P720, ThinkStation P920, ThinkStation P620 i još najmanje šest laptop i/ili desktop modela.

Lenovo će nastaviti da pruža i sve svoje laptop i desktop proizvode sa Windows 10 operativnim sistemom, ali će Linux ponuda biti aktivnije u ponudi ne samo poslovnim, nego i privatnim korisnicima.

Linux zajednica širom sveta s velikim zadovoljstvom pozdravila je ovu odluku kompanije, koja je olakšala kupovinu računara, pojeftinila ga i učinila da većina korisnika odmah ima priliku da počne da koristi računar čim ga kupi.

Sad, kad je Linux odomaćen još više, možda neko poželi da instalira i srpsku verziju jednog od njegovih derivata - SERBIAN 2020.

Šta vi mislite o Linux računaru - glasajte i komentarišite!

Anketa

Da li biste kupili Linux PC?

  • Da, samo dok radi!

    94.74% (18)

  • Ne znam da li je to za mene…

    5.26% (1)

  • Ne, samo Windows!

    0% (0)

Da li biste kupili Linux PC?

Rezultati

Pročitajte i ovo:

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA