HUAWEI I VLADA REPUBLIKE SRBIJE otvorili 5G TESLA laboratoriju u Beogradu - istraživački centar za ceo region | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HUAWEI I VLADA REPUBLIKE SRBIJE otvorili 5G TESLA laboratoriju u Beogradu - istraživački centar za ceo region

Huawei 5G Tesla laboratorija u Beogradu trebalo bi da stavi Srbiju kao dragulj na krunu evropske digitalizacije, rekla je kineska kompanija.

  Izvor: MONDO / Marko Čavić

U Huawei centru za inovacije i digitalni razvoj biće predstavljeno i 5G okruženje, kao i primeri najbolje 5G prakse, kako bi se javnosti prikazale sve mogućnosti i prednosti vertikalne industrijske digitalizacije.

Upravo ovde, lokali ICT talenti moći će da se usavršavaju, ICT ekosistem će dobiti šansu da se razvija, a u saradnji sa lokalnim partnerima biće kreirana i neka nova, inovativna rešenja.

Možda će vas zanimati:

Na ovaj način mogućnosti srpske ICT industrije značajno će se unaprediti, čime se doprinosi daljem naučno-tehnološkom napretku. Svi partneri kompanije Huawei biće u prilici da u okviru Centra razvijaju i usavršavaju vertikalna rešenja, koja će se koristiti, kako na srpskom tako i na svim ostalim tržištima u regionu.  

Centar za inovacije i digitalni razvoj ima pet ključnih ciljeva: negovanje talenata, razvoj ekosistema i pametnih rešenja, lokalizaciju i agilne inovacije - Talent nurturing, Ecosystem, Smart solutions, Localization i Agile innovation). Ako pogledate početna slova svakog od ovih ciljeva shvatićete da ona kreiraju reč TESLA, odnosno prezime jednog od najvećih svetskih I srpskih pronalazača. Nadamo se da će ovaj Centar odigrati značajnu ulogu u digitalnoj transformaciji celog regiona.

Huawei centar za inovacije i digitalni razvoj u Srbiji otvoren je u prisustvu Ane Brnabić, predsednice Vlade Republike Srbije, Čen Bo, ambasadorke Narodne Republike Kine i Mihaila Jovanovića, direktora Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu. Premijerka je istakla da su tri osnovne stvari na kojima se sarađuje sa kompanijom Huawei: uvođenje veštačke inteligencije, digitalizacija obrazovanja i uvođenje pametnih gradova.

Verujemo da će Vlada Republike Srbije nastaviti da kreira otvoreno, pošteno i nediskriminišuće poslovno okruženje za razvoj ICT infrastrukture, i da ćemo zajedničkim snagama od Srbije napraviti dijamant na kruni evropske digitalne ere”, rekao je regionalni direktor kompanije Huawei, Li Mengqun.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA