ZAMENIĆE GOOGLE, BING I YAHOO!: Isprobajte novi pretraživač interneta PETAL SEARCH (FOTO, VIDEO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZAMENIĆE GOOGLE, BING I YAHOO!: Isprobajte novi pretraživač interneta PETAL SEARCH (FOTO, VIDEO)

Kompanija na HDC konferenciji objavila velike planove i zamenu za Google, Bing, Yahoo! i ostale pretraživače interneta.

 Izvor: MONDO / Marko Čavić

Američki trgovinski rat sa kinom stavio je Huawei u najgoru poziciju ikad za neku kompaniju i onemogućio joj normalno, očekivano poslovanje.

Zbog toga je Huawei morao da nađe rešenje za GMS (Google Mobile Services), da potpuno podigne AppGallery, pronađe nove izvore snabdevanja, a najnoviji problemi otvorili su se na polju čipova i ekrana, koje Huawei više ne može da nabavlja od tradicionalnih partnera.

Možda će vas zanimati:

U celoj toj zbrci Huawei je napravio par poteza, koji nisu bili planirani, ali su ispali najbolji mogući po kompaniju i korisnike. Petal Search je jedan od njih. Ova aplikacija postoji od juna, a na HDC konferenciji najavljeni su novi API-ji, koje Petal Search iskorišćava da postane mnogo više od toga što je dosad bio.

Petal Search za sada je pretraživač aplikacija, koji omogućava brzu i laku instalaciju svih Android i Google aplikacija, generator vesti, ali i vremensku prognozu u realnom vremenu, rezultate sporta uživo i druge stvari. Umesto da ostane samo to, izvor za pronalazak i instalaciju aplikacija i čitanje omiljenih vesti, sakupljenih na jednom mestu po ukusu korisnika, Huawei je rešio da Petal Search pretvore u PRETRAŽIVAČ INTERNETA!

Prva stvar, koji Petal Search nudi izvan pomenutog okvira je pretraga i direktna kupovina i rezervisanje letova i prevoza širom sveta, sa direktnim pristupom opcijama za plaćanja. U Španiji i Turskoj indeksiranje stranica već vrši direktno Huawei kompanija, a pretraga se generalno na nivou aplikacije još uvek vrši uz asistenciju Microsoft Bing pretraživača interneta, što će biti zamenjeno vremenom.

Omogućena je i pretraga za kupovinu, video, slike i vesti kategorija, a Huawei već direktno sarađuje sa velikim brojem lokalnih i globalnih partnera, koji omogućavaju da Petal Search postane nezavistan od velikih igrača i samostalan Search Engine. U ovom momentu Petal Search je zamišljen isključivo kao mobilni internet pretraživač i videćemo kako će se dalje razvijati.

Huawei planira da u Petal Search integriše i Celia digitalnog pomoćnika, koji je nedavno počeo da radi širom sveta, pa i u Srbiji, ali u skromnijoj ponudi opcija, nego u nekoliko najrazvijenijih zemalja. Više o ovome pročitajte na linku.

Petal Search je nastao u junu 2020. godine i za samo četiri meseca je postao od prinudnog rešenja za pronalaženje aplikacija samostalni generator vesti i sadržaja za mnoge Huawei P40, Mate Xs i druge vlasnike HMS telefona i tableta. Ova tranzicija je svakako dobrodošla, jer prosečan korisnik i ne mari za to koja je kompanija iza pretraživanja, ako je ono kvalitetno. S obzirom na to da Google nije dostupan iz očiglednih razloga kvalitetan pretraživač interneta je više, nego dobrodošao!

Sad još samo da Petal Search to postane u narednim mesecima - kvalitetan Search Engine.

Strani mediji Petal Search prokomentarisali su kao “srednji prst Huawei kompanije Donaldu Trampu i američkim pritiscima“. Ne možemo da kažemo da se i nama ne čini tako ;) Petal Search aplikacija dostupna je za Huawei P40, Huawei P40 Lite, Huawei P40 Pro, Huawei P40 Pro+, Huawei Mate Xs, Huawei MatePad Pro i druge i buduće Huawei Mobile Services uređaje, kao već instalirana aplikacija ili u okviru ApGallery ponude aplikacija.

Pogledajte naš prilog o Petal Search aplikaciji!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Kako instalirati Google i sve druge Android aplikacije na Huawei P40 telefone bez Google Play prodavnice video (MobIT)
Izvor: MONDO

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi