FACEBOOK MENJA PRAVILA: Pazite šta kačite, Fejs će prvo sklanjati, pa blokirati čak i lične objave i profile! (FOTO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FACEBOOK MENJA PRAVILA: Pazite šta kačite, Fejs će prvo sklanjati, pa blokirati čak i lične objave i profile! (FOTO)

Najveća društvena mreža ima striktnija pravila ponašanja, sledite ih.

 import-smartlife-no-name.jpeg Izvor: MONDO / Marko Čavić

Početkom septembra Facebook je korisnicima i u Srbiji počeo da prikazuje poruku o ažuriranju Pravila korišćenja, koja su obavezujuća za sve korisnike.

Poruka o izmenama Uslova poslovanja nalazi se u obaveštenjima, na mestu gde su i sva druga obaveštenja o dešavanjima na mreži i možda se već i propustili da ga vidite, s obzirom na to da se ova vrlo važna stvar ne pojavljuje u iskačućem ili nekom sličnom sistemu obaveštenja - a važno je!

Možda će vas zanimati:

Najvažnije jeste da shvatite da se Facebook manje-više drastično menja, jer će biti uvedeni dodatni mehanizmi pronalaženja i sankcionisanja nedozvoljenih sadržaja, kojih je sve više. Ovo se odnosi na globalne, ali i na lokalne sadržaje, u Srbiji i zemljama regiona, jer je i u našoj zemlji počela da funkcioniše činjenična provera i sprečavanje širenja lažnih vesti, kako na našem, tako i na drugim jezicima.

Osim zbog lažnih vesti i širenja dezinformacija Facebook brine i oko toga da li čak i lični sadržaj objavljen na nalogu “običnog“ korisnika nosi rizik od sudskog gonjenja kompanije. Ko procenjuje taj rizik? Pa, sama kompanija, naravno!

Od 1. oktobra 2020. odeljak 3.2 naših Uslova pružanja usluga biće ažuriran tako da uključuje i sledeće: “Takođe možemo da uklonimo ili da ograničimo pristup vašem sadržaju, uslugama ili informacijama, ako utvrdimo da je to opravdano neophodno, kako bi se izbeglo ili ublažilo nepovoljno pravno ili regulatorni uticaji na Facebook“.

Ovo, praktično znači da je Facebook u mogućnosti po svojim novim pravilima da ukloni vaš sadržaj, označi ga osetljivim sadržajem na neki način, ograniči mu pristup ili monetizaciju tj. boost-ovanje, ali i da privremeno ili trajno zabrani vaš nalog, stranicu ili drugi tip Facebook profila, ukoliko se on pokaže u suprotnosti sa pravilima kompanije Facebook.

Pod kršenjem pravila smatra se svesno širenje neistina i lažnih vesti, govor mržnje, pozivi na linč, vređanje, namerna ili slučajna povreda prava drugih lica, posebno autorskih prava - zapravo sve ono što nije u skladu sa Standardima Zajednice, koje ćete pronaći na zvaničnom Facebook linku.

Facebook želi da postane prijatnije i bezbednije mesto za sve njegove korisnike i potrebno je da koristite tu, ali i sve druge društvene mreže po fer principu, onako kako biste se ponašali prema drugima i u svakoj drugoj životnoj prilici.

Pročitajte pažljivo nova Facebook pravila!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA