Od sada SAMO NOVI FACEBOOK, svi će morati da ga koriste, stari se gasi! Stigla i najtraženija opcija s redizajnom (FOTO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od sada SAMO NOVI FACEBOOK, svi će morati da ga koriste, stari se gasi! Stigla i najtraženija opcija s redizajnom (FOTO)

Kompanija Facebook potvrdila je da sadašnji dizajn stranica ide u penziju.

  Izvor: MONDO / Marko Čavić

Možda to niste ni znali, ako nas ne pratite redovno, ali stari Facebook dizajn zamenjen je novim, koji smo opisali već ranije.

Sad je za The Verge Facebook potvrdio da se stari dizajn gasi i da će svim korisnicima od septembra biti prikazivan novi dizajn i to neće biti moguće promeniti.

Možda će vas zanimati:

Promena Facebook dizajna dolazi u trenutku kad kompanija Facebook nastoji da spoji Messenger i Instagram, ali i Messenger i WhatsApp aplikacije, koje će na kraju biti spojene u jednu platformu. Što se promena dizajna tiče, novi Facebook naglasak stavlja na prozračnost i lakšu tj. veću preglednost. Novi redizajn Facebook interfejsa za veb je jednom rečju MASIVAN, a osećanja, koja izaziva pomešana. Nekako, podseća na aplikacije Google-a, koja “fura“ flat tj. čuveni pljosnati, slojeviti dizajn, zaobljene ivice i dosta belina.

Na prvi pogled sigurno ne biste rekli da je to Facebook, ma ni na drugi, sigurni smo! Hajde, pogledajte sad prvo galeriju naših slika, pa da nastavimo dalje.

Dok smo ranije na Home delu imali četiri "vertikale" - Shortcuts, sam sadržaj Feed-a, reklame i stranice, kao i kontakte, sad ih je samo tri. Prečice su "razvučene" preko trećine ekrana, zbog čega sadržaj na Feed-u deluje zbijeno, a kontakti, podsetnici i sponzorisani sadržaj nalaze se skroz desno, jedni iznad drugih.

Sadržaj je jasnije izdvojen i tzv. “layout“ definitivno izgleda poput hibrida Instagram i Twitter društvene mreže za veb interfejs. Font je krupniji, jasniji i lakše se čita, dok je svuda okolo toliko belina da je jednostavno navići se na njih ili na sivi prostor, svejedno, u prvih nekoliko sati korišćenja. Trebalo bi da čistiji interfejs ubrza učitavanje Facebook-a, ali taj utisak ćemo morati da potvrdimo tek kasnije, kad svi testovi budu gotovi i kad sistem bude “terao“ samo novi izgled.

I za kraj smo ostavili i dobru vest - sa redizajnom se uključuje i Dark Mode. Više o tome pročitajte na linku, naravno da smo već testirali i taj dodatak ;)

 Facebook Dark Mode Izvor: MONDO / Facebook

Kako se vama sviđa novi Facebook izgled?

Anketa

Kako vam se čini novi Facebook dizajn?

  • Ne sviđa mi se.

    100% (1)

  • Sviđa mi se.

    0% (0)

  • Moram to lično da vidim i istražim, onda ću znati...

    0% (0)

Kako vam se čini novi Facebook dizajn?

Rezultati

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA