Otkriveno koliko je ZAISTA BRZ navodno super brzi satelitski internet STARLINK | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otkriveno koliko je ZAISTA BRZ navodno super brzi satelitski internet STARLINK

Prvi testovi obećavaju više, nego sjajne brzine, samo još da nam otkriju cene internet veze!

 Izvor: Mondo kolaž

Interesovanje za Starlink internet Ilona Maska konstantno raste, a nekoliko stotina hiljada korisnika već se prijavilo za novi satelitski servis.

Na Reddit forumu za Starlink internet nedavno su otkrivene i brzine, koje će ponuditi novi servis, pa su zainteresovani mogli da vide da se termin “super-brzi internet“ temelji na stvarnosti.

Možda će vas zanimati:

Prve dve serije satelita lansirane su u maju i novembru 2019, a SpaceX planira da u narednih pet godina u Zemljinu orbitu lansira ukupno 12.000 jedinica, koje će poslužiti kao takozvano sazvežđe satelita, koje će ponuditi do sada neviđene internet performanse. Već je lansirano skoro 600 satelita, a kompanija je nedavno objavila i podatke o ubrzanoj proizvodnji, kao i o tome da će sa Starship letelicom u kosmos moći da se šalje po 440 satelita odjednom.

Sad se jasno vidi da i brzine obećavaju, mada eksperti upozoravaju da podaci u prvim fazama razvoja uvek obećavaju više od onoga što će se zaista dogoditi.

Uz pomoć Ookla Speedtest aplikacije ustanovljeno je da se brzine kreću od 60 Mbps za preuzimanje podataka sa interneta na računar (Downstream), kao i 17.7 Mbps za otpremanje podataka na internet (Upstream). Nemojte da vas obeshrabre ove brzine, jer su one ostvarene tokom test perioda i zasnovane su na samo malom broju aktivnih satelita. Kad se testiranje završi i broj satelita poveća brzina će biti nesumnjivo veća.

Privatna BETA testiranja počela su tokom jula, dok bi sa javnim BETA testiranjima trebalo da se počne tri meseca nakon toga, već u oktobru. Takođe, ranije je moglo da se čuje da bi Starlink do kraja 2020. trebalo da postane dostupan u Kanadi i Severnoj Americi, kao i da će u ostale delove sveta stići tokom 2021. godine.

Starlink brzina interneta cene internet pretplate Izvor: MONDO / Reddit / Ookla SpeedTest

Mreža trenutno pokriva samo severni deo Sjedinjenih Američkih Država i južni deo Kanade, a brzine su testirane u Vašingtonu. Za cene i detalje paketa moraćemo da sačekamo još neko vreme.

Pred kompanijom Space X su i dalje brojne prepreke i komplikovan put do ispunjenja svih zadatih obećanja, a na prvom mestu je priprema i lansiranje dodatnih Starlink misija, a u vreme virusa korona. Konačni cilj je da se super-brzi internet obezbedi po povoljnoj ceni, i to za sve građane sveta, što će biti posebno korisno za one, koji ili nemaju internet konekciju ili je ona sad vrlo loša i bez izgleda da se popravi.

Kako vam se čini brzina Starlink interneta?

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(PC Press / MONDO)

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi