Izbegnite NAJČEŠĆU GREŠKU na internetu, koja vas uvek IZNERVIRA | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uređaji

Izbegnite NAJČEŠĆU GREŠKU na internetu, koja vas uvek IZNERVIRA

Autor Marko Čavić
Autor Marko Čavić

Nova opcija Chrome pregledača je namenjena za one, koji kubure sa internetom pred kraj meseca.

Izvor: MONDO / Marko Čavić

Za prosečnog korisnika sa iole “krštenim“ ugovorom, pravi je izazov potrošiti kompletan internet saobraćaj u obračunskom roku od tridesetak dana.

No, mnogima od nas to polazi nekako za rukom i jedan od razloga tako nečeg može da bude i nehajno preuzimanje velikih fajlova u trenucima kad se ne koristi neka od Wi-Fi mreža.

Možda će vas zanimati:

Google je odlučio da nam pomogne tako što narednoj verziji svog pregledača interneta za Android dodaje opciju odloženog ili zakazanog preuzimanja. Funkcioniše krajnje jednostavno i spasiće nas toliko čestog scenarija kad nam stigne poruka "Iskoristili ste 100% internet saobraćaja za tekući mesec", koja nas u trenutku iznervira!

Pre svakog obavljanja preuzimanja, Chrome će korisnika upitati da li želi da određeni sadržaj preuzme odmah, odloži sve dok ne detektuje da je telefon povezan na Wi-Fi ili zakaže precizan datum i vreme ovog posla.

Ako se odabere opcija pruzimanja kasnije telefon i Chrome će zapamtiti taj izbor i započeti preuzimanje tek kad sistem detektuje vezu na slobodnoj Wi-Fi vezi, odnosno na onoj, čiji se protok ne meri (Metered Connection).

Opcija Download later trenutno se nalazi u eksperimentalnoj Canary fazi, a u punom pogonu je očekujemo krajem septembra ili početkom oktobra, za kada je predviđen početak distribucije Chrome pregledača interneta čuvene verzija 86, koja će doneti i brojna druga poboljšanja, koja čekaju i korisnici veb varijante i mobilnog Chrome-a!

Da li vi uopšte koristite Chrome ili drugi pregledač?

Budite informisani bolje od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi