NIŽE CENE ROMINGA za građane Srbije u OVIM ZEMLJAMA | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NIŽE CENE ROMINGA za građane Srbije u OVIM ZEMLJAMA

Možda je korona, ali i to će proći, a tad ćemo putovati bez visokih troškova rominga u nekoliko najposećenijih zemalja.

  Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Od 1. jula počinje da se primenjuje sedeći korak u smanjenju cena roming usluga u državama Zapadnog Balkana, na osnovu sporazuma potpisanog tokom 2019.

U ovom koraku biće smanjene dodatne naknade za uslugu dolaznih poziva iz regiona i uslugu prenosa podataka tj. pristupa internetu.

Možda će vas zanimati:

Prema sporazumu, cene za minut razgovora ne mogu biti veće od 22,4 dinara (cena bez PDV-a), cene poruke od sedam dinara, dok će maksimalna cena za prenos podataka biti 21,4 dinara, rekla je Matićeva.

Sporazum je potpisan između država Srbije, Crne Gore, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine i Albanije. Prema ovom sporazumu cena rominga sa Albanijom, na primer smanjena je za do 85 procenata, objavila je tad Tatjana Matić, državna sekretarka u Ministarstvu telekomunikacija. "Ovo je dodatno umanjenje, a Albanija je nova članica i zato je ovako veliko snižavanje cena sa tom zemljom", rekla je Matić.

Ona je napomenula da je ovo prvi značajan korak u ukidanju rominga i da se sporazum potpisuje pod patronatom EU, jer je, kako je navela, za Uniju bilo važno da se u regionu Zapadnog Balkana potpiše ovakav sporazum, jer smatraju da je to korak ka ukidanju rominga i sa zemljama članicama EU, nakon 2021. godine.

"Naša očekivanja su takva da ćemo, nakon ukidanja rominga u regionu, od 2021. godine imati i ukidanje rominga sa zemljama EU", rekla je Matićeva. Sporazum je potpisan prvog dana Drugog digitalnog samita Zapadnog Balkana, održanog u aprilu 2020. godine.

Sad samo da sačekamo da se COVID-19 situacija smiri, pa da putujemo bezbrižnije i lakše...

Budite informisani bolje od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA