"Kupite iPhone, Android je PROŠLOST": DA ili NE? (FOTO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kupite iPhone, Android je PROŠLOST": DA ili NE? (FOTO)

Tekst, koji je izazvao bujicu komentara - šta vi kažete?

 Izvor: Google/MONDO portal.

Iako se iOS 14 i dalje zove iOS, a ne iPhone OS, kako su nagađali pojedini strani mediji, novi Apple OS je doneo “bazično iskustvo“, kako to kaže naš izvor, Android operativnog sistema na iPHone.

Ko nam ne veruje, neka pročita naš tekst o tome kako je iOS detaljno i spektakularno iskopirao Android OS i videće da je sve što piše tamo - istina!

Možda će vas zanimati:

iPhone je dolaskom iOS 14 praktično na 15 modela iPhone uređaja doneo ono što Android čini Android-om, jer sad i iOS ima vidžete, instant aplikacije, promenu default aplikacija za mejl i veb pregledač i još dosta stvari, koje ovde nećemo ponavljati iznova.

I pored svega ovoga, što je nesumnjivo sjajno za iPhone korisnike, i dalje postoji sijaset razloga zašto je Android bolji OS od iOS-a, a neki od prvih koji nam padaju na pamet su sloboda i mogućnost instalacije aplikacija odakle ko želi, bez potrebe da se ulazi u neke predaleke tehničke detalje. Ipak, hipsterski sajt INPUT, s kojim se slaže čak i čuvena PhoneArena, koja je mnogo manje urbana od prvopomenutog, smatraju da je Apple uradio pravu stvar - sačekao je da neke softverske stvari sazru i primenio ih na svom uređaju baš kad je za to bio trenutak.

Otuda i naslov naše vesti, koji je kreirao niko do Džon Gruber, autor originalnog članka (i naslova), koji kaže da više niko nema nijedan razlog da ostane na Android platformi, a ide i korak dalje tvrdeći da je Google, zapravo izgubio interes za Android.

Osim stvari, koje smo vam mi već rekli u našem opisu iOS 14 softvera, koji je da vas podsetimo i dalje u test tj. BETA fazi i da će korisnicima biti na raspolaganju tek krajem septembra ili u oktobru, INPUT sajt navodi kao OGROMNU PREDNOST iPhone-a je zadnje tapkanje, odnosno tapkanje iPhone uređaja oko Apple logotipa za korišćenje neke od opcija.

U ovom slučaju to je pravljene ScreenShot-a, ali to može da bude i neka druga dodeljena funkcija (duži ili kraći tap i broj tapova to definiše). Tu je još i pretraga emotikona, ali i mnogo moćnije, brže i jednostavnije pisanje i razmena poruka u iMessage aplikaciji, koju Android nikad neće imati...

Sajt poentira zaključkom da je Apple pokupio od Android sistema sve ono što valja i preneo ga na iPhone boljim i svrsishodnijim za svoje korisnike. Ne bismo da se hvalimo, ali i mi smo rekli tako nešto (LOL), uz napomenu da krasti, ipak nije lepo i da je Apple doneo i neke druge dobre opcije na iOS 14 (da ne grešimo dušu), koje Android još nema.

Ono što je zanimljivo, a dodaje PhoneArena, jeste da sve ukazuje na to da je Google zaista izgubio volju za poboljšanjem Android OS-a u pravom smislu te reči i to potkrepljuje sledećim činjenicama - zapazite da smo namerno rekli činjenice, ne pretpostavke, želje ili nadanja:

 • Android update je pravi nered, u svakom smislu sramota za Google!
 • Zašto Pixel nikad nije postao za Android ono što je iPhone za iOS?
 • Gde su ekskluzivne aplikacije za Android, koje iOS nema, kao što ih ima Apple?
 • Godinama čekamo na bolji Android Wear i pametni sat - gde su?!
 • Kad će Android da ima nešto kao Touch ID, FaceTime ili FaceID?

Šta vi kažete, je li polako vreme da se pređe na iPhone?

Budite informisani bolje od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Anketa

Da li ćete preći na iPhone?

 • Ne, Android kida!

  60% (3)

 • Ne razumem ništa...

  40% (2)

 • Naravno, što pre!

  0% (0)

Da li ćete preći na iPhone?

Rezultati

Apple WWDC 2020 video kratak (MobIT)
Izvor: The Verge

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA