Viber ukinuo POPULARNU OPCIJU i zove na BOJKOT Fejsa: Dosta više! (VIDEO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Viber ukinuo POPULARNU OPCIJU i zove na BOJKOT Fejsa: Dosta više! (VIDEO)

Kod nas izuzetno popularna aplikacija zbog privatnosti korisnika pravi promenu, koja bi je mogla koštati nekih korisnika. Evo i o čemu se radi tačno…

  Izvor: MONDO portal / Viber

Kad je Facebook kupio GIPHY najavljeno je ovako nešto - druge kompanije, čije aplikacije i servisi koriste GIPHY će se pobuniti protiv toga - kad-tad!

I evo, jedan od najvećih igrača Instant Messaging i VoIP platformi čini upravo to i to ne bez razloga, jer Facebook sigurno ne ide uz reč zaštita korisnika niti privatnosti.

Možda će vas zanimati:

Viber je odlučio da u potpunosti ukine izuzetno popularnu opciju GIPHY za slanje GIF-ova i animacija kroz poruke te platforme, jer ne želi da Facebook bilo šta petlja po njihovom sistemu i na bilo koji način ugrozi privatnost korisnika i pre svega poverenje, koje su korisnici stekli u Viber aplikaciju.

Viber je postao član zajednice #StopHateForProfit, koji poziva kompanije širom sveta da povuku svoje reklame sa Facebook platforme, uključujući Instagram i da isključe veze sa Facebook kompanijom.

Ovo je izuzetno hrabar potez Rakuten kompanije, koja poseduje Viber (koji se zvanično zove Rakuten Viber, ako niste znali), jer svi su svesni da povlačenje sa Ad Facebook platforme to može umnogome da naškodi biznisu (Ad platforma su reklame na Facebook i Instagram mreži). Takođe, Viber je isključio GIPHY u potpunosti iz svoje aplikacije i zatvorio Facebook Connect, koji je omogućavao da se korisnici Viber aplikacije priključe pomoću Facebook naloga (isključen je i Facebook SDK).

Viber je peta najpopularnija aplikacija za razmenu poruka na svetu, s više od milijardu korisnika

MONDO MobIT

Facebook i dalje pokazuje loše prosuđivanje i nerazumevanju njegove uloge u današnjem svetu. Od kompanije, koja se nesmetano bavila proneverama podataka i nedovoljno štitila privatnost u svojim aplikacijama, pa sve do bezobraznog stava poput izbegavanja koraka neophodnih za zaštitu javnosti od nasilne i opasne retorike, Facebook je otišao predaleko. Mi nismo arbitri istine, ali istina je da neki ljudi pate od širenja nasilnog sadržaja i kompanije povodom toga moraju zauzeti jasan i čvrst stav“, izjavio je Đamel Agaua, direktor Rakuten Viber-a.

Pokretu za sklanjanje reklama i oglasa sa Facebook platforme pridružile su se i kompanije Unilever, Ben & Jerry’s, Upwork, REI, The North Face i Patagonia, uz najavu još nekih zvučnih imena da će pratiti ovaj pokret. Za sada sve reklame će biti povučene tokom jula i u narednim mesecima, a PhoneArena piše da će se teško desiti da ta odluka ostane trajna.

Kompanije su se odlučile na ovaj potez zbog izuzetno loše politike, koju Facebook ima prema govoru mržnje i ohrabrivanju nasilja, koje se svakodnevno dešava na toj i Instagram mreže i zbog loše politike privatnosti Facebook korisnika uopšte.

NAPOMENA: Viber će sve navedeno isključiti u sledećim ažuriranjima aplikacije, koja će biti obavljena do početka jula, iako su nekim korisnicima ove opcije već onemogućene.

Šta vi mislite o ovome, podržavate li Viber?

Only on Viber: 100% Privacy You Can Trust
Izvor: Viber

Pročitajte i ovo:

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi