UGAŠEN jedan od najpoznatijih brendova na svetu - i vi ste ga koristili! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UGAŠEN jedan od najpoznatijih brendova na svetu - i vi ste ga koristili!

Zbogom za jednu od omiljenih marki aparata i kod nas.

  Izvor: Nokia.

Pred naletom pametnih telefona, ustuknuo je jedan od najpoznatijih proizvođača fotoaparata na svetu, čiji su mnogi modeli bili ili jesu još uvek popularni i kod nas.

Japanska kompanija OLYMPUS objavila je zvanično da će ovaj ogranak 3. septembra prepustiti korporaciji Japan Industrial Partners, koja je svojevremeno od Sony-ja preuzela VAIO brend laptop računara.

Možda će vas zanimati:

Olympus nastavlja da posluje kao samostalna kompanija, ali će poslovanje sad usmeriti samo na prodaju industrijske i medicinske opreme. Odluka je pala nakon treće uzastopne fiskalne godine u kojoj su zabeleženi gubici.

Tranzicija ne bi trebalo da utiče na postojeće vlasnike Olympus-ovih modela. JIP planira da rasproda zalihe proizvedenih aparata i da razvija neke nove proizvode pod ovim imenom, tako da će neki vid podrške postojećim korisnicima opstati, ali novi proizvodi najverovatnije više neće biti aparati kakve sad znamo, nego neka vrsta nekog proizvoda u vezi s tim.

Van toga, malo šta je poznato o daljim planovima (mada se sa VAIO laptopovima u JIP kompaniji nisu baš proslavili), kaže SK, tako da je ovo verovatno tužan kraj još jedne nekad izuzetno lepe i plodne priče.

Da li imate neki OLYMPUS proizvod još uvek?

Budite informisani bolje od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo:

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi