Nastavlja se ubrzan razvoj 5G mreže nakon pandemije (VIDEO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nastavlja se ubrzan razvoj 5G mreže nakon pandemije (VIDEO)

Jedna od najjačih evropskih zemalja nastavlja razvoj 5G mreže širom zemlje, a glavni partner je najveći proizvođač telekomunikacione opreme na svetu.

  Izvor: MONDO / Marko Čavić

Nakon pokretanja najnovije 5G mreže u Nemačkoj, od sredine june više od 16 miliona Nemaca ima mogućnost da koristi 5G signal u toj državi.

5G mreže u Nemačkoj pokrivaju više od 1.000 gradova i naselja, uključujući urbane zone, ali i teško dostupne ruralne delove i sela širom zemlje.

Možda će vas zanimati:

Menadžment T-Mobile mreže u toj zemlji saopštio je sredinom juna da je kompanija rizikovala nastavkom ulaganja u razvoj 5G infrastrukture tokom pandemije virusa korona, ali da su sigurni da će se investicija isplatiti i u komercijalnom smislu i u smislu zadovoljstva i novih mogućnosti za korisnike 5G mreže, koji će na raspolaganju imati nove tarife i povoljne 5G telefone.

“Naše mreže rade pouzdano i trenutno imamo preko 12.000 5G antena širom zemlje s namerom da ih do kraja godine bude preko 40.000, uz povećanje broja sa sadašnjih 16 miliona pokrivenih korisnika do polovine nemačke populacije već do kraja jula“, saopšteno je iz T-Mobile mreže. Telefoni, koje će kompanija ponuditi svojim korisnicima su Samsung Galaxy S20 serija, OnePlus 8 zajedno sa OnePlus 8 Pro kao i Huawei P40 seriju telefona sa 5G opcijom.

Nemački operatori nastavili su saradnju sa Huawei kompanijom na izgradnji svojih 5G mreža, uključujući i T-Mobile kompaniju, uprkos jakim američkim pritiscima da odustanu od saradnje sa kineskom kompanijom.

5G tehnički nije samostalna mreža, ali dodaje nove funkcije i tehničke karakteristike postojećoj 4G mreži. Izolovano posmatranje 4G i 5G mreže jednostavno je u suprotnosti sa tehničkim činjenicama i mogućnostima. U sektoru antenske mreže zato je tehnički nemoguće nadograditi 5G od jednog proizvođača 4G komponentama drugog proizvođača. U današnjem postojećem RAN-u instalirane su uglavnom komponente kompanije Huawei, ali i kompanije Ericsson, čija će infrastruktura biti unapređena komponentama istog dobavljača.

Za nadogradnju ove antenske mreže sa 4G na 5G, Deutsche Telekom će nastaviti da koristi postojeće dobavljače Ericsson i Huawei. Kompanija je za ovu svrhu zaključila nove ugovore sa obe kompanije. Da bi obezbedio večnu raznolikost komponenata u mreži u srednjem roku i bio u mogućnosti da bira između više proizvođača, Deutsche Telekom podržava takozvanu Open RAN inicijativu.

#5GBooster5G video (MobIT)
Izvor: Deutsche Telekom

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi