Ovo je najbolja mobilna mreža u Srbiji po nezavisnom istraživanju | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je najbolja mobilna mreža u Srbiji po nezavisnom istraživanju

Nezavisno merenje kvaliteta mobilnih mreža izvršeno u doba korone pokazalo je koja je domaća mobilna mreža najbolja u Srbiji.

  Izvor: MONDO / Marko Čavić

UMLAUT (ranije P3) je tehnološka kompanija koja meri kvalitet mobilnih mreža u više od 120 zemalja i koristi inovativnu crowdsourcing metodologiju, koja prikazuje realno korisničko iskustvo.

Treće merenje u Srbiji uključivalo je 55,6 miliona uzoraka uzetih od 26 hiljada korisnika sa površine od 39.074 kilometara kvadratnih.

Možda će vas zanimati:

Prema izvršenim testovima najbolja mreža u Srbiji je Telenor, koja je osvojila 891 bod od ukupno 1.000, koliko je maksimalan broj bodova.

Ova mreža dobila je prestižno priznanje BEST IN TEST na trećem nezavisnom merenju kvaliteta mobilnih mreža u Srbiji, koje je sprovela međunarodna kompanija UMLAUT tokom krize kada je mobilini saobraćaj prevazilazio sve dosadašnje rekorde. Testirane kategorije odnosile su se na pokrivenost, brzinu i najmanje kašnjenje u prenosu podataka, a Telenor mreža osvojila je najviše bodova u svakoj.

UMLAUT sprovodi uporedno merenje kvaliteta mobilnih mreža širom sveta, u koje je od 2019. uključena i Srbija. Imaju više od 20 godina iskustva i holistički pristup merenju, a na osnovu njihovih rezultata, operatori širom sveta rade na unapređivanju performansi svojih mreža.

Kakva su vaša iskustva s našim mrežama?

Pročitajte i ovo:

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA