Huawei oštro prema američkom ambasadoru zbog 5G mreže: "BOLESNE" ambicije… | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Huawei oštro prema američkom ambasadoru zbog 5G mreže: "BOLESNE" ambicije…

Izjava američkog ambasadora je dokaz ekonomskih ambicija i geostrateške prednosti Amerike, ne pitanje bezbednosti Huawei opreme, kažu iz kineske kompanije.

  Izvor: Guliver/Getty images/iStock/Anastasiia_Guseva

Kompanija Huawei oštro je reagovala na objavu američkog ambasadora u BiH, Erika Nelsona, koji je zahtevao da tamošnji politički establišment odstupi od kineskih kompanija za izgradnju 5G mreža, posebno navodeći ZTE i Huawei.

Izjave američkog ambasadora protiv kineskih kompanija u telekomunikacijama BiH podsetite se na našem linku.

Možda će vas zanimati:

U vezi s ovom situacijom MONDO redakciji je kompanija Huawei dostavila zvaničnu izjavu, povodom navoda američkog ambasadora u Bosni i Hercegovini, koju prenosimo u celosti, bez izmena:

Huawei Technologies kategorički se protivi navodima američkog ambasadora. Huawei nikad nije bio glavni dobavljač za američke mreže, tako da nema potrebe da SAD krivi Huawei za svoje probleme vezane za sajber sigurnost. Američki ambasador nije predstavio ni dokaze ni zrelo tehničko rešenje niti finansijsku nadoknadu za svoj predlog.

Takvo ponašanje nije vezano za sigurnost mreže bilo koje zemlje, već za ambiciju, koja se odnosi na ekonomsku i geostratešku prednost Amerike.

Huawei u potpunosti razume važnost sajber bezbednosti, ali upravljanje sajber sigurnošću treba da se fokusira na rešavanje problema, a ne na isključivanje određenih dobavljača. Huawei je u poslednjih 30 godina snabdeo tri milijarde ljudi širom sveta. Nikada nije došlo do zlonamernog sajber bezbednosnog incidenta zbog upotrebe Huawei opreme. S ponosom možemo reci da Huawei i dalje prolazi strože testove za sajber sigurnost od bilo kog drugog dobavljača telekomunikacione opreme širom sveta, te ga stoga široko prihvataju zemlje u Evropi i ostalim delovima sveta.

Uvek smo otvoreni za diskusiju o sajber sigurnosti sa svim donosiocima odluka u Bosni i Hercegovini.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi