Građani pobedili - obustavlja se uvođenje 5G mreže! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čekaju se dokazi!

Građani pobedili - obustavlja se uvođenje 5G mreže!

Autor Marko Čavić Izvor jutarnji.hr
Autor Marko Čavić Izvor jutarnji.hr

Grad Hvar obustavlja uvođenje 5G mreže dok nezavisna studija ne potvrdi da je 5G bezbedan.

Izvor: MONDO portal

Hrvatski grad na moru, Hvar, obustavlja uvođenje 5G tehnologije dok se ne dokaže da ta tehnologija nema negativan uticaj na ljude i okolinu, objavljeno je u 4. juna na zvaničnoj internet stranici tog grada.

Hvarsko Gradsko veće jednoglasno je usvojilo odluku o baznim stanicama telekomunikacijske infrastrukture i uvođenju 5G tehnologije, kojom obustavlja uvođenje 5G tehnologije na području Grada Hvara, dok god se putem nezavisne i nepristrane studije ne dokaže da ta tehnologija nema negativan uticaj na ljude i okolinu.

Možda će vas zanimati:

Na bazi ove odluke Gradsko veće će osnovati radnu grupu, koja će u idućih šest meseci pokušati da istraži uzročno-posledičnu vezu između svih izvora zračenja i karcinoma. Odluka se na dnevnom redu sednice Veća našla na predlog gradonačelnika Hvara Rikarda Novaka, na inicijativu neformalne grupe građana, a tragom informacije da je Hvar uvršten na listu od 13 gradova i jednog ostrva, za koje je HAKOM izdao privremene dozvole za testiranje 5G mreže.

Uzeti su u obzir rezultati istraživanja, koje je sprovela Svetska zdravstvena organizacija, činjenica da je ministarka zaštite okoline regije i grada Brisela Selin Fremault obustavila postavljanje 5G mreže na području regije, dok se ne dokaže uticaj na ljudsko zdravlje i okolinu, kao i Rezolucije Evropskog parlamenta (Zdravstveni problemi povezani s elektromagnetnim poljima i Evropski akcioni plan za zdravlje i okolinu), kao i Rezolucija Veća Evrope (Potencijalne opasnosti elektromagnetnih polja i njihov uticaj na okolinu), navode mediji.

Na čijoj ste vi strani kad je 5G u pitanju?

Pogledajte

00:00
5G
Opis
Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

Pogledajte

00:00
Da li je korona virus uzrokovala 5G mreža ili je napravljen u laboratoriji?
Da li je korona virus uzrokovala 5G mreža ili je napravljen u laboratoriji?
Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi