Građani pobedili - obustavlja se uvođenje 5G mreže! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Građani pobedili - obustavlja se uvođenje 5G mreže!

Grad Hvar obustavlja uvođenje 5G mreže dok nezavisna studija ne potvrdi da je 5G bezbedan.

  Izvor: MONDO portal

Hrvatski grad na moru, Hvar, obustavlja uvođenje 5G tehnologije dok se ne dokaže da ta tehnologija nema negativan uticaj na ljude i okolinu, objavljeno je u 4. juna na zvaničnoj internet stranici tog grada.

Hvarsko Gradsko veće jednoglasno je usvojilo odluku o baznim stanicama telekomunikacijske infrastrukture i uvođenju 5G tehnologije, kojom obustavlja uvođenje 5G tehnologije na području Grada Hvara, dok god se putem nezavisne i nepristrane studije ne dokaže da ta tehnologija nema negativan uticaj na ljude i okolinu.

Možda će vas zanimati:

Na bazi ove odluke Gradsko veće će osnovati radnu grupu, koja će u idućih šest meseci pokušati da istraži uzročno-posledičnu vezu između svih izvora zračenja i karcinoma. Odluka se na dnevnom redu sednice Veća našla na predlog gradonačelnika Hvara Rikarda Novaka, na inicijativu neformalne grupe građana, a tragom informacije da je Hvar uvršten na listu od 13 gradova i jednog ostrva, za koje je HAKOM izdao privremene dozvole za testiranje 5G mreže.

Uzeti su u obzir rezultati istraživanja, koje je sprovela Svetska zdravstvena organizacija, činjenica da je ministarka zaštite okoline regije i grada Brisela Selin Fremault obustavila postavljanje 5G mreže na području regije, dok se ne dokaže uticaj na ljudsko zdravlje i okolinu, kao i Rezolucije Evropskog parlamenta (Zdravstveni problemi povezani s elektromagnetnim poljima i Evropski akcioni plan za zdravlje i okolinu), kao i Rezolucija Veća Evrope (Potencijalne opasnosti elektromagnetnih polja i njihov uticaj na okolinu), navode mediji.

Na čijoj ste vi strani kad je 5G u pitanju?

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA