Nakon korone radićemo DVOSTRUKO više | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nakon korone radićemo DVOSTRUKO više

Zanimljiv pogled na ono što nas čeka kad korona pandemija popusti.

  Izvor: MONDO portal/Kaspersky Lab

MONDO MobIT je učestvovao na prvoj onlajn konferenciji posvećenoj sajber bezbednosti u vreme virusa korona, koja je otvorena vrlo zanimljivim pitanjem - šta nas čeka kad korona prođe?

Iako je sve na bazi pretpostavki, osnivač i direktor Kaspersky kompanije, Eugen Kaspersky, pričao je na ovu temu i rekao jednu vrlo zanimljivu stvar - radićemo više!

Možda će vas zanimati:

Nažalost, mislim da će se posao udvostručiti nakon perioda pandemije korone, jer će se održavati i onlajn i tradicionalne konferencije, kad je naš posao u pitanju. Slično je i sa drugim poslovima“, rekao je Kaspersky i dodao: “Očekujemo da će se promeniti to što će ljudi navići da rade od kuće i da će više vremena provoditi u onlajn konferencijama, ali se život i posao neće preseliti onlajn“.

Na ono što radimo svakodnevno, van interneta, nadovezaće se ono što radimo na internetu i to ćemo verovatno nastaviti da radimo od kuće, smatra Eugen Kaspersky, koji napominje da su mnoge kompanije značajno uložile za kreiranje radnog okruženja podesnog za rad od kuće - novi laptop računari, softver, serveri, mehanizmi zaštite, VPN i slično.

Nakon perioda pandemije virusa korona svakako se predviđa pad globalne ekonomije i usporavanje svetske privrede, pa ovo što nam je rekao Eugen Kaspersky dobija još više na težini, a neki poslodavci će očekivati da zaposleni “uskoče“ i od kuće, kad je to potrebno, čak i kad nije radno vreme - za to svakako sad imaju testirano i provereno dobro okruženje.

Šta vi imate da kažete na ovu temu?

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA