Lažni Ilon Mask upao u ZOOM konferenciju (VIDEO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uređaji

Lažni Ilon Mask upao u ZOOM konferenciju (VIDEO)

Autor Marko Čavić Izvor mondo.rs
Autor Marko Čavić Izvor mondo.rs

Da li ste sigurni da znate ko je ispred kamere, koju gledate? Jeste li potpuno sigurni?!

Lažni Ilon Mask ZOOM DeepFake video (MobIT)
Izvor: Vecanoi

To što je direktor Tesle iz bezbednosnih razloga zaposlenima u SpaceX i Tesla kompanijama još početkom meseca zabranio korišćenje popularnog ZOOM programa, nije ga sprečilo da se na kratko pojavi u toku jednog privatnog razgovora.

Izgleda da sam upao na pogrešan sastanak”, rekao je nakon što je pozdravio iznenađene ZOOM učesnike.

Možda će vas zanimati:

Da se radilo o nekoj drugoj poznatoj faci, oni bi verovatno primetili da je u pitanju DEEPFAKE, ali pošto Ilon Mask i sam pravi karakteristične pauze dok govori, lažnjak je uspeo da ih prevari.

DeepFake je, inače prevara na internetu, koja se služi montiranjem lica jednog na lice drugih ljudi, oponašajući mimiku i pokrete lica. Na taj način, korišćenjem algoritama veštačke inteligencije i mašinskog učenja kreiraju se video zapisi, koji nisu autentični i sve ih je teže prozreti zbog sve uspešnijeg nivoa lažiranja.

DeepFake se koristi posebno u industriji filmova za odrasle tako što se tamošnjim glumicama umesto lica montiraju lica poznatih holivudskih glumica i drugih aktuelnih ličnosti, ne samo ženskih, naravno.

Programer Ali Aliev, iskoristio je open-source kôd iz ovog priručnika da napravi Avatarify program, koji u realnom vremenu primenjuje pokrete lica iz kadra web kamere na statičnu fotografiju - bilo koga!

U drugom video snimku, autor prikazuje demo ovog softvera i kako radi na delu. Kao što vidimo, do besprekornog učinka ima još da se radi, objašnjava SK, ali budućnost gde uz malo resursa GPU-a nećemo biti sigurni s kim razgovaramo putem interneta - sve je bliža…

Plaše li vas ovakve stvari, šta mislite o DeepFake razvoju?

Avatarify demo video (MobIT)
Izvor: Ali Aliev

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi