Apple KONAČNO otvara AppStore u Srbiji! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Apple KONAČNO otvara AppStore u Srbiji!

AppStore u Srbiji počinje sa radom kad i u Avganistanu, Gabonu, Iraku, Libiji, Mozambiku, Ruandi, Tongu i Zambiji.

  Izvor: MONDO /Marko Čavić

Kompanija Apple obavestila je programersku zajednicu da je AppStore, distributivni “centar“ Apple aplikacija već dostupan u 155 zemalja širom sveta i da će do kraja 2020. godine biti dostupan u još 20 zemalja.

Verovali ili ne, iako je još uvek 49 zemalja u kojima Apple nema AppStore, Srbija je na listi ovih 20 u kojima će se AppStore pojaviti do kraja 2020. godine!

Možda će vas zanimati:

AppStore u Srbiji biće aktivan kad i u Avganistanu, Gabonu, na Obali Slonovače, u Gruziji, na Maldivima, u Bosni i Hercegovini, Kamerunu, Iraku, Libiji, Crnoj Gori, Maroku, Mozambiku, Republici Savezu Mijanmara, Republici Nauru, Ruandi, Tongu, Zambiji i Republici Vanuatu.

Zanimljivo je da će i takozvano Kosovo, kao 20. zemlja u ovoj grupi dobiti svoj Apple AppStore i istovremeno zastavu na Apple sajtu.

Dakle, dočekasmo i taj trenutak, više od decenije nakon premijere AppStore prodavnice za iPhone i iPad i druge Apple servise da se AppStore pojavi i za Srbiju (AppStore je pokrenut 10. jula 2008. godine u SAD).

Kompanija Apple, još jednom napominjemo, programerima nije otkrila tačno kad će premijera novih zemalja u AppStore podršci biti ozvaničena i kad će i Srbi moći da pohrle u jednu od dva najpopularnije digitalne prodavnice na planeti, ali je najavila programerima da će kao deo učlanjenja ovih zemalja u Apple ekosistem morati da prihvate novi ugovor o saradnji sa tom kompanijom do 10. aprila 2020. godine (Program License Agreement).

Nakon prihvatanja svega što je potrebno programeri će od nekog trenutka videti i Srbiju, između ostalih, zemalja u ponudi za njihve aplikacije i servise i kućicu, koju će moći da otkače pored naše zemlje, ako žele da se sve to pojavi u ponudi AppStore prodavnice i kod nas. Apple AppStore je već doneo preko 155 milijardi dolara zarade programerima širom sveta samo od prodaje aplikacija i transakcija obavljenih unutar aplikacija, pa vam je jasno o koliko velikom potencijalu se radi sad i za domaće programere i zajednicu u Srbiji.

Jedino što je ostalo jeste da konačno vidimo srpsku zastavu među lopticama na Apple sajtu!

Imati iPhone u Srbiji konačno ima smisla - već smo vam rekli pre par dana ;)

Ovo je veliki dan za sve iPhone i iPad, uopšte Apple korisnike kod nas i verujemo da će posebno programerima umnogome olakšati distribuciju aplikacija kako kod nas, tako i u inostranstvu i samim tim veći uspeh i više parica na kontu svih njih!

Dobrodošla AppStore prodavnice, kad god nam došla!

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi