Evo koliko će vam trajati SAV TAJ WC PAPIR, koji ste razgrabili po radnjama | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo koliko će vam trajati SAV TAJ WC PAPIR, koji ste razgrabili po radnjama

Ne šalimo se, ovo je kalkulator potrošnje WC papira (u kriznim vremenima).

  Izvor: Guliver/Getty Images/ThanaphatSomwangsakul

Opšta pomama, koja je nastala za toalet papirom nakon što se proširio virus korona nije prošla neopaženo u IT-ju.

Dosetljivi programer napravio je “pilot projekat“ Kalkulator Toalet Papira, koji na osnovu unete količine i učestalosti pražnjenja creva izračunava koliko će vam trajati to što se preneli iz prodavnica u svoje kuće.

Možda će vas zanimati:

Ljudi su grabili WC papir bespotrebno, očigledno, što će vam pokazati i Kalkulator.

Recimo da vas je u porodici četvoro… ako idete u WC svako 20 puta dnevno, a ne idete toliko često verovatno, i da ste kupili dva paketa WC papira sa po 20 rolni, a verovatno ste kupili više, to će vam trajati 10 dana. Ako računicu spustimo tako da se u WC ide 10 puta u toku dana, trajanje dva paketa papira produžava se na čak 20 dana!

Ako u jednačinu unesemo i druge pojedinosti, recimo koliko slojeva ima papir, koliko listića u rolni i koliko puta se brišete po sedenju na WC šolji (ovde smo računali sa pet brisanja), onda računica može da bude i bolja i lošija, ako je broj papira u rolni manji, recimo…

Ako kao istinitu uzmemo tvrdnju doktora Kona, koji je rekao da će ovakvo stanje trajati šest nedelja, jasno vam je da četvoročlana porodica može da preživi karantin komotno sa četiri paketa toalet papira od po 20 rolni za, ponavljamo još jednom - 10 odlazaka u WC svaki dan!

U svakom slučaju ovaj sajt je napravljen da ukaže na bespotrebno besomučno kupovanje i skladištenje nečega, što vam realno neće trebati. Zapravo, zvanična statistika citirana na sajtu kaže da prosečan potrošač ima 500 puta više toalet papira, nego što mu je to potrebno tokom karantina.

Priznajte - koliko ste puta više, nego što je potrebno vi kupili papira?

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA