Ustupite svoje računare za istraživanja o virusu korona | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ustupite svoje računare za istraživanja o virusu korona

Snaga vašeg računara u borbi protiv korona virusa, kako vam to zvuči?

  Izvor: Tanjug/AP/Sven Hoppe/dpa
[email protected] opens a hidden drug binding site (MobIT)
Izvor: FoldingAtHome

Vesti o korona virusu i aktuelnoj situaciji ovih dana okupiraju pažnju svih nas, a mnoge od njih su, nažalost negativne i bave se crnim bilansom i masovnim odlaganjem raznih događaja, premijera i ostalog.

Međutim, sad za vas imamo jednu pozitivnu vest u kojoj govorimo o tome kako vi vaš računar imate priliku da se uključite u borbu protiv pandemije.

Možda će vas zanimati:

Kompanija Folding @Home je započela projekat kojim simulira dinamiku proteina virusa COVID-19, odnosno njihovo ponašanje i šta može uticati, čime se može brže omogućiti šansa za izradu efektivnog leka. Međutim, simulacije su dosta zahtevan proces, i ovom timu je potrebna snaga svakog, ko želi da pomogne, objašnjava Play! Zine, bez obzira na to koji hardver poseduje.

U suštini, pronalaženje slabih tačaka ovog virusa je najlakše opisati kao lutriju - što više listića kupite i što više kombinacija odigrate, to su veće šanse za dobitak. Veća računarska snaga će omogućiti da se u što kraćem periodu izvrši što više simulacija i time brže pronađe najslabija karika virusa.

Vi možete pomoći na veoma jednostavan način, potrebno je samo preuzeti program sa zvaničnog sajta ove organizacije i on će raditi u pozadini dok koristite ili dok ne koristite računar, a ostavljate ga upaljenog. Ne zaboravite samo da računar mora biti povezan na struju!

Uputstvo za to kako možete pomoći i na koji način se Folding @Home bori protiv korona virusa možete pročitati putem zvaničnog sajta i linka u imenu kompanije.

Da li ćete ustupiti resurse svog PC-ja za ovu simulaciju?

[email protected] opens a new hidden druggable site in an Ebolavirus protein (MobIT)
Izvor: FoldingAtHome

Pročitajte i ovo:

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi