Pomama za sapunima za čišćenje telefona i uređaja, u Srbiji ih nema (FOTO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pomama za sapunima za čišćenje telefona i uređaja, u Srbiji ih nema (FOTO)

Čišćenje telefona je jedna od najvažnijih stavki prevencije, ali neće svi biti u prilici da čiste svoj mobilni na “haj-tek“ način.

  Izvor: MONDO / PhoneSoap
PhoneSoap 3 UV čišćenje telefona video (MobIT)
Izvor: PhoneSoap

Apsolutno svi se slažu u jednom - prevencija je jedan od načina da se smanji šansa od dobijanja virusa korona, jer je virus dokazano postojan na različitim površinama tokom različitog vremena.

S tim u vezi važno je još jednom istaći i to da je mobilni telefon ili bilo koji uređaj / gedžet, koji koristimo svakodnevno jedna od najprljavijih stvari koje držimo u rukama.

Možda će vas zanimati:

Zato, čišćenje telefona dva puta dnevno je preporuka svima, koji se kreću i nisu u izolaciji ili su na neki drugi način vezani za ostanak kući.

 Zbog svega ovoga prodaja "sapuna" za mobilne telefone je skočila iz straha od virusa korona, a proizvođači tvrde da je "sapun" efikasan u ubijanju novog virusa od kojeg strahuje ceo svet. Šta god dodirnete rukama - hranu, bakterije, prašinu - možete preneti na svoj mobilni i tako od njega napraviti čuvara bakterija. Kako se broj obolelih od virusa korona povećava, sve više ljudi zanima kako održati mobilni čistim, a sad je jedan uređaj za čišćenje postao popularniji nego ranije.

Prodaja PhoneSoap veća je 20 puta u poslednjih mesec dana nego u isto vreme prošle godine. Ovaj proizvod čisti mobilni tako što ga "kupa" u UV zracima, ali još nije poznato je li to efikasno za ubijanje virusa Sars-CoV-2, koji izaziva bolest COVID-19.

Kompanija je rasprodala svoje uređaje početkom marta, a sada prima narudžbe unapred za uređaje, koji će biti isporučeni kupcima između 15. aprila i 30. juna.

"Korona virus nije nešto čemu se radujemo, ali je definitivno uticao na podizanje svesti o tome da mobilni mogu biti skladišta bakterija i da ih je važno adekvatno čistiti", kaže Den Barns, suosnivač kompanije. Linija PhoneSoap uključuje i uređaj PhoneSoap3 - kutiju s UV svetlošću u koju mogu stati sve vrste mobilnih telefona. Kompanija prodaje i novi, veći uređaj, pod nazivom HomeSoap, u koji može da se stavi više uređaja odjednom.

Kupanje traje 10 minuta i navodno čisti uređaje u svih 360 stepeni. Nažalost, Srbija nije na spisku zemalja u kojima se ovaj čistač telefona može dobiti, a koliko smo imali priliku da otkrijemo na domaćim onlajn prodavnicama - nema ga ni u ponudi kod prepordavaca.

U Srbiji zvaničan sajt o COVID-19 virusu je podignut s prvim danima širenja korone, a ispravne i detaljne vesti o virusu i njegovom uticaju, prevenciji, zaštiti i lečenju pronaći ćete i na MONDU, u rubrici Koronavirus.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA