HONOR isporučuje Android 10 kod nas: Šta nudi, noviteti, Google aplikacije… | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HONOR isporučuje Android 10 kod nas: Šta nudi, noviteti, Google aplikacije…

Poboljšanje dizajna korisničkog okruženja, performansi kamere i bezbednosnih karakteristika samo su neke od karakteristika Magic UI 3.0, koji je stigao i u Srbiju.

  Izvor: MONDO / HONOR

Kompanija HONOR je i zvanično potvrdila da će modeli pametnih telefona HONOR 20, HONOR 20 PRO, HONOR View 20 i HONOR 9X (EMUI10.0) dobiti najnovije ažuriranje Magic UI 3.0 počevši od 10. marta 2020. godine.

Ažuriranjem na Magic UI 3.0 korisničko okruženje, zasnovano na Android 10 operativnom sistemu, korisnici će dobiti estetski prijatan UX dizajn i niz prilagođenih funkcija za svoj odabrani HONOR telefon.

Možda će vas zanimati:

Uređaji sa ažuriranim sistemom dobiće potpuno nov izgled, naročito u Dark mode režimu, koji će u velikoj meri unaprediti korisničko iskustvo. Istraživanjem, koje je sprovela kompanija HONOR, ustanovljeno je da se pomoću ovog ažuriranja ostvaruje optimalan vizuelni kontrast između teksta i pozadine, čime je olakšano čitanje i smanjen zamor očiju.

Pored toga, saturacija tj. zasićenost boja je podešena tako da obezbedi veću konsistenciju između normalnog i tamnog režima.

Pomoću Magic UI 3.0 korisničkog interfejsa, korisnici mogu očekivati brže i lakše povratne informacije dok koriste svoj pametni telefon. Novim ažuriranjem omogućen je gladak prelaz između aplikacija, kao i prisustvo animacija na ekranu, koje olakšavaju korišćenje. Kad korisnici pređu prstom prema gore da bi aplikaciju poslali u pozadinu, na ekranu se pojavljuje animacija, koja prati njihov potez prstom, i na taj način pojednostavljuje korisničko okruženje.

Jedan od ciljeva kompanije HONOR jeste izgradnja besprekornog ekosistema i jačanje sveobuhvatne IoT (Internet of Things) strategije nazvane 1 + 8 + N, pri čemu nova verzija Magic UI 3.0 korisničkog interfejsa doprinosi ovom cilju tako što značajno olakšava međusobnu interakciju različitih uređaja i omogućuje povezivanje mobilnih telefona sa laptopovima (na modelima HONOR View 20, HONOR 20 i HONOR 20 PRO).

Jednostavnim uključivanjem NFC funkcije i Wi-Fi mreže na pametnim telefonima i uparivanjem sa laptopom preko Bluetooth konekcije ili QR koda, korisnici mogu da prenose slike i datoteke, kao i da reprodukuju muziku sa telefona na računaru, bez ikakvih problema.

Pored poboljšanja, koja se odnose na UX dizajn, korisnicima je omogućeno i poboljšan kvalitet fotografija i video snimanja kroz ažuriranja kamere.

Na primer, oni sad mogu da primene različite filtere već prilikom pravljenja fotografije. Aplikacija za kameru ima moderniji izgled sa vidljivijom trakom za zumiranje, kako bi korisnici lakše prilagodili stepen uvećanja. Pored toga, Magic UI 3.0 unapređuje i proces pravljenja video snimaka pomoću opcija kao što su pomoćna mreža za pravljenje boljih kadrova, pokazivač horizontalnog nivoa i tajmer za snimanje.

Najnovije softversko ažuriranje za HONOR pametne uređaje podrazumeva značajno unapređene performanse u bezbednom i povezanom okruženju.

HONOR All-Scenario Intelligence video (MobIT)
Izvor: Honor

Novi HONOR sistem zaštite privatnosti i podataka

Svi uređaji ažurirani na Magic UI 3.0 biće zaštićeni putem samorazvijenog operativnog sistema Trusted Execution Environment. Na taj način, uređaji će imati najviši stepen bezbednosti uz CC EAL5 + sertifikat, koji predstavlja najviši nivo bezbednosnog sertifikata za operativne sisteme na pametnim uređajima.

Osetljive operacije poput plaćanja i autorizacije prolaziće kroz ovaj izolovani, siguran sistem, kako bi presretanje i krađa podataka i novca bili sprečeni. Pomoću podešavanja veze, prenosa podataka i skladištenja podataka, garantovana je privatnost i bezbednost uređaja u ovom zaštićenom okruženju.

Prema našim saznanjima i komentarima korisnika MONDO MobIT-a, HONOR je već započeo ažuriranje svojih telefona na Magic UI 3.0 od 1. marta ove godine, pa svi korisnici mogu da očekuju ažuriranje već sad ili vrlo brzo, u narednim danima.

Kako ažurirati HONOR, koji modeli će dobiti Magic UI 3.0

Da bi se telefon ažurirao potrebno je otvoriti Podešavanja i otići u Sistem, gde će se kliknuti na Ažuriranje softvera. Ukoliko je ažuriranje dostupno aktivirajte Wi-Fi mrežu, stavite telefon na punjač, preuzmite ažuriranje i ostavite telefon 15-ak minuta da završi sve. Savetuje se i pravljenje rezervne kopije podataka za svaki slučaj, mada HONOR tvrdi da do brisanja podataka neće doći.

Android 10 sa Magic UI 3.0 korisničkim okruženjem spreman je za HONOR 20, HONOR 20 Pro i HONOR View 20 uređaje, kao i za HONOR 9X uređaj već sad, a trenutno je u fazi testiranja na telefonima HONOR 10, HONOR 10 Lite, HONOR 20 Lite, HONOR 8X, HONOR 9X Pro i HONOR V10.

Premijera softvera za pomenute uređaje u test fazi biće objavljena naknadno.

Šta će biti sa Google aplikacijama, Play Store-om

Svi ažurirani modeli i dalje će biti deo Google Mobile Services podrške.

HONOR uređaji ažurirani na Magic UI 3.0 zadržaće Google aplikacije, kao i ranije, kao i podršku za Google Play Store, osim modela HONOR 9X Pro, koji dolazi sa Huawei Mobile Services ekosistemom i sa AppGallery prodavnicom aplikacija.

Je li i vaš HONOR telefon već dobio Magic UI 3.0, kako ste zadovoljni, ako jeste?

Pročitajte i ovo:

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi