ZBOGOM CORTANA: Povlači se još jedan Microsoft proizvod (VIDEO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZBOGOM CORTANA: Povlači se još jedan Microsoft proizvod (VIDEO)

Pomagala je, davala sve od sebe, pretraživala, navodila, upućivala pozive, čak i pričala viceve, ali - ništa je nije spasilo od izgnanstva sa mobilnih uređaja.

  Izvor: MONDO / Microsoft

Već 1. maja digitalna asistentkinja Cortana biće dezintegrisana sa desetina miliona aktivnih Android i drugih povezanih uređaja, kad je Microsoft povuče iz Microsoft Launcher aplikacije.

Cortana će biti još neko vreme dostupna određenim korisnicima kao samostalna aplikacija, ali je i ona već sklonjena iz Google Play prodavnice u mnogim zemljama.

Možda će vas zanimati:

Cortana samostalna aplikacija nedostupna je i u Srbiji, a uskoro će biti povučena i sa Microsoft-ove popularne aplikacije, koja spaja Android telefone i Windows 10 uređaje, omogućavajući lakši rad i simbiozu računara i telefona za obaveštenja, pozive, poruke i druge stvari.

Microsoft smatra da će na ovaj način Microsoft Launcher biti još smisleniji, lakši za korišćenje i bolji. Istina, kad se Cortana digitalna asistentkinja iseče iz aplikacije, a sa njom i dobar deo koda, jasno je da će aplikacija zaista biti “lakša“ i da će se izvršavati bolje.

No, to znači da ćemo izgubiti upravljanje pomoću Cortana prečica, a istina je i da su to neki korisnici redovno koristili, bez obzira na činjenicu da Cortana nikad nije bila popularna kao što su Amazon Alexa, Google Assistant ili iOS Siri.

Cortana će biti promenjena značajno i za stotine miliona korisnika Windows 10 platforme, uključujući brisanje nekih dosadašnjih opcija, koje na Cortana-i nije koristio dovoljno velik broj korisnika.

Microsoft blog zapis o Cortana evoluciji pročitajte na linku.

Da li vi koristite Microsoft Launcher i Cortana-u?

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA