Najveći ekran, najjača kamera, najbrže punjenje i samo jedna mana | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najveći ekran, najjača kamera, najbrže punjenje i samo jedna mana

Skupite apsolutno sve najbolje i dosad neviđeno na mobilnom telefonu i dobićete ono što je sad vivo APEX 2020.

  Izvor: MONDO / Vivo

Kineska kompanija, koja pojačava svoje prisustvo u Evropi i s tim planovima bi trebalo da stigne i u naše krajeve, vivo, imala je veoma ambiciozne planove za MWC20.

Nažalost, koronavirus je “ubio“ najveći Sajam mobilne tehnologije na svetu i vivo je, kao i druge kompanije, morao da improvizuje i najavi nove uređaje na drugačiji način.

Možda će vas zanimati:

Najzanimljiviji je svakako, mada ne jedini, vivo APEx 2020 koncept telefon, koji nema ivice, ima selfi kameru ispod ekrana, izuzetnu poleđinsku kameru sa kontinuiranim fokusom, najbrže bežično punjenje ikad ne mobilnim telefonu I još mnogo drugih “kul” funkcija. APEX koncept telefoni već su prikazivani na CES izložbama ranijih godina, ali je ovaj trebalo da bude sublimacija svih moćnih funkcija već i dosad nikad prikazanih.

Konceptualni model, što znači da je još neko vreme izvan serijske proizvodnje, vivo APEX 2020 zasniva se na dizajnu bez ivica. Bukvalno! Ekran opasava sve strane uređaja, a vivo to zove revolucionarnom tehnologijom, čiji je zvaničan naziv 120º FullView Edgeless Display. Da bi se zadržao impresivan dizajnerski pristup telefon nema nijedan fizički taster sa strana, nego se koriste paneli osetljivi na pritisak, na različitim mestima.

Nema ni selfi kamere, ako se dobro zagledate. Nije ni u slajder mehanizmu, koji je ovih dana popularan, nego je ISPOD EKRANA. Već smo ovo viđali, ali nikad u ovakvoj izvedbi. Kompanija vivo morala je da ugradi novi sistem, koji omogućava do šest puta veći prolaz svetlosti na mestu gde je selfi kamera od ostalih delova ekrana, koji prekrivaju telefon. Osim što je hardver selfi kamere skrojen i sa velikim senzorom i sačinjen od čak pet staklenih delova, kamera rezolucije 16 MPx upotrebljava i AI algoritam za unapređenje kvaliteta i izgleda selfi fotografija.

Današnje pozadinske kamere uglavnom se zasnivaju na hibridnoj tehnologiji zumiranja. One kombinuju fiksno uvećanje sa isecanjem i doradom putem algoritma za dobijanje kvalitetnijih rezultata. Naravno, vivo je otišao daleko ispred tehnologijom Continuous Optical Zoom, koja bi trebalo da bude kontinuirani optički zum, što znači da hardver šeta između zumiranja optičkog od 5x do 7,5x. To se postiže zahvaljujući četvorodelnoj kombinaciji sočiva sa dva šetajuća i dva fiksirana sočiva. Ovakva kombinacija kamere ostvaruje se kroz periskop arhitekturu izrade, ali je kamera tanka svega 6,2 milimetra, pa se čini da je ona već spremna za ugradnju u moderne vivo telefone.

Poleđinska kamera koristi i novi algoritam, koji je vivo nazvao multi-kadriranje, što znači da će češlja i obrađuje baš svaki slikan ili snimljen kadar, kako bi se dobio bolji kvalitet.

Na kraju se mora spomenuti i izgradnja optike po ugledu na gimbal, što unapređuje optičku stabilizaciju kadra i omogućava snimanje videa, koji podrhtava do 200 procenata manje! Ova tehnologija se upotrebljava i za snimanje i slikanje noću, tako što se produžava vreme ekspozicije.

Sve ovo “gura“ Snapdragon 865 čipset sa Qualcomm X55 5G modemom sa 12 GB RAM-a i 256 GB interne memorije. Nismo sigurni da je to istina, ali baterija bi trebalo da je samo 2.000 mAh, mada se može bežično napuniti najbrže ikad - čak 60 vati brzinom, koja parira najbržim punjenjima kablom sad na tržištu. Poređenja radi najbrže bežično punjenje sad je na 30 vati.

Baš kao što ste možda i pomislili vivo NE planira da objavi ovaj telefon kao komercijalni uređaj, ali će njegove opcije svakako pre ili kasnije pronaći put do vivo telefona, koji stižu.

Kako vam se sviđa ovo na čemu vivo radi?

Vivo APEX 2020 video (MobIT)
Izvor: Vivo Thailand

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA