Imati iPhone u Srbiji najzad ima smisla - konačno stigla i napredna opcija! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Imati iPhone u Srbiji najzad ima smisla - konačno stigla i napredna opcija!

Dve kartice u istom iPhone uređaju - pa gde to ima - u Srbiji!

  Izvor: MONDO / Apple

Da, da, malo se “ložimo“ u naslovu, ali ne zamerite nam, jer ovo jeste velika vest za sve korisnike u našoj zemlji, pošto je konačno uvedena eSIM kartica i među operatorima “velike trojke“.

Ovo je posebno važno za iPhone korisnike, jer oni nemaju drugi način da imaju dve SIM kartice u telefonu, nego korišćenjem jedne SIM kartice i jedne eSIM kartice.

Možda će vas zanimati:

eSIM tehnologija koristi već ugrađeni čip u samom uređaju, koji menja tradicionalnu SIM karticu. Osim unapređenog korisničkog iskustva, eSIM pruža i dodatni sloj sigurnosti i pouzdanosti, a velike stvari od ove kartice se tek očekuju, kako je proizvođači uređaja i operatori budu prihvatali.

Jedna od prednosti eSIM-a je to što korisnicima omogućava da elektronski promene ili dodaju operatora, direktno sa telefona u realnom vremenu, bez potrebe da nabave novu SIM karticu. Osim toga, omogućava upotrebu dva ili više brojeva u jednom telefonu i lako prelaženje između njih.

Kao što smo već rekli, u našem detaljnom opisu eSIM kartice, na našem tržištu ovu tehnologiju već podržavaju najnoviji iPhone modeli telefona: iPhone XS, iPhone XR, iPhone XS Max, iPhone 11, iPhone 11 Pro i iPhone 11 Pro Max, u kojima se eSIM koristi kao sekundarna kartica. Pored ovih, postoje i određeni telefoni koji će uskoro stići i na naše tržište, poput Motorola RAZR preklopnog telefona sa savitljivim ekranom, koji podržava(ju) isključivo eSIM.

Zahvaljujući specifičnosti eSIM čipa, koji je već ugrađen u sam uređaj, ova tehnologija se već nalazi i u nizu drugih uređaja za koje je potrebno internet povezivanje, kao što su pametni satovi, razni IoT i smart uređaji, a koriste je i neki proizvođači automobila.

 eSIM Srbija, eSIM ko nudi u Srbiji, Vip mobile eSIM kartica, Šta je eSIM, kako radi eSIM, Vip eSIM Izvor: MONDO / Vip mobile

Za krajnje korisnike to znači jednostavnije dodavanje novih uređaja (koji podržavaju eSIM) u postojeći paket ili novog broja bez odlaska u poslovnicu čak i dok su u inostranstvu. Korisnici telefona, koji podržavaju eSIM mogu brzo i jednostavno da aktiviraju uslugu na svom telefonu, a sve što je potrebno da bi završili podešavanja jeste skeniranje QR koda, koji dobiju od operatora i ceo proces traje svega par minuta!

eSIM u Srbiji sad podržava i Vip mobile, a eSIM je već neko vreme dostupan u Evropi, SAD i drugim delovima sveta. eSIM se očekuje uskoro i u ponudi drugih operatora kod nas i u svetu.

eSIM uređaji dostupni trenutno

Da bi korišćenje eSIM kartice bilo moguće, osim navedenih stvari gore, potrebno je da ga podržava uređaj. Trenutno, na tržištu se nalazi solidan broj modela, od kojih su neki i zvanično u ponudi kod nas, a neki će, recimo Motorola RAZR, vrlo brzo. Za sada tu su: Apple iPhone 11 Pro Max, Apple iPhone 11 Pro, Apple iPhone 11, Apple iPhone XS Max, Apple iPhone XS, Apple iPhone XR, Google Pixel 4 XL, Google Pixel 4, Google Pixel 3a XL, Google Pixel 3 XL, Google Pixel 3, Google Pixel 2 XL, Google Pixel 2 i Samsung Galaxy Fold, Samsung Galaxy S20, Galaxy S20+, Galaxy S20 Ultra i Galaxy Z Flip.

Nosivi uređaji, koji podržavaju eSIM su: Samsung Galaxy Watch Active2, Samsung Galaxy Watch Active, Samsung Galaxy Watch, Samsung Gear S2 i Gear S3 verzije sa 3G ili LTE podrškom, Huawei Watch, Huawei Watch 2 i sve verzije Apple Watch Series 2 do Apple Watch Series 5.

Microsoft je podršku za eSIM dodao čak i u Windows 10 operativni sistem, pa je sad na proizvođačima hardvera - računari, tableti i drugi - da je iskoriste dalje.

Imate još pitanja - komentari su vaši, kao i uvek!

Da li i vama treba eSIM?

eSIM kako radi, šta nudi eSIM (MobIT)
Izvor: Apple

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA