NATO preporučuje: Bezbedna, enkriptovana USB memorija i virtuelna tastatura | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NATO preporučuje: Bezbedna, enkriptovana USB memorija i virtuelna tastatura

Ako vam je važno da iza flash memorije stoji jedna takva vojna institucija…

  Izvor: MONDO / Kingston

Enkriptovana serija USB Flash Drive uređaja dobila je NATO Restricted Level sertifikaciju.

To znači da su nakon detaljnog procesa procene, Kingston IronKey D300, D300S i D300SM uvršteni u NATO katalog proizvoda za informacionu sigurnost (NIAPC), koji obuhvata proizvode, koji ispunjavaju bezbednosne operativne zahteve civilnih i vojnih tela zemalja članica NATO-a.

Možda će vas zanimati:

NIAPC je uspostavljen na osnovu INFOSEC direktive i osigurava da se samo kriptografski proizvodi, koji su razvijeni u državama članicama NATO-a evaluiraju i odobravaju za upotrebu u skladu sa bezbednosnim politikama NATO-a. Prenošenje poverljivih podataka mora biti zaštićeno, pošto svaki gubitak ili neovlašćeni uvid može dovesti do štete NATO snagama, članicama ili misijama.

IronKey serija USB uređaja poseduje sertifikat FIPS 140-2 nivoa tri, što znači da ispunjava ključne vladine zahteve, kao što su fizička zaštita od neovlašćenog korišćenja, snažno upravljanje kriptografskim ključevima i poboljšane mogućnosti provere identiteta. FIPS 140-2 je niz zahteva i standarda za kriptografske module, koji služe za održavanje integriteta podataka zaštićenih modulom. Sertifikat nivoa tri zahteva očiglednu fizičku bezbednost, kako bi se ostvarila zaštita od neovlašćenog i zlonamernog korišćenja kriptografskih modula.

IronKey USB serija je proizvedena sa robusnim kućištem od cinka, a podaci su zaštićeni 256-bitnom AES-XTS hardverskom enkripcijom, koja zadovoljava vojne standarde, pri čemu je unutrašnji kriptografski modul epoksiran na kućište za najviši nivo zaštite.

Uređaj koristi digitalno potpisan firmware, koji ga čini imunim na BadUSB malware i primenjuje složenu zaštitu lozinkom, kako bi sprečio neovlašćeni pristup. IronKey D300S serialized verzija uključuje jedinstveni serijski broj i barkod, koji sigurnosni administratori mogu skenirati i koristiti za jednostavno praćenje i implementaciju širom organizacije.

Pored toga, IronKey D300S nudi virtuelnu tastaturu na kojoj se unosi lozinka klikovima miša kako bi se sprečili napadi keyloggera i screenloggera.

Dostupna u kapacitetima od 4 GB do 128 GB, elegantna IronKey D300 serija je pristupačna i jednostavna za upotrebu, a ujedno i je moćan alat za zaštitu podataka po NATO preporuci.

Šta vi kažete na sve ovo?!

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi