Amerika kupuje kompanije Nokia i Ericsson da zaustavi Huawei? | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amerika kupuje kompanije Nokia i Ericsson da zaustavi Huawei?

Nakon odluke Velike Britanije da dozvoli Huawei kompaniji da gradi 5G mreže širom zemlje, SAD otkrile da razmišljaju o nezamislivom - kupovini konkurentskih kompanija kineskoj!

  Izvor: MONDO portal

Velika Britanija je dozvolila kompaniji Huawei da gradi 5G mreže u toj zemlji, ali s ograničenjem da nema pristup na mestima, koja su “osetljiva“ - ministarstva, upravne zgrade vlade i slično.

Tramp i administracija ne kriju zaprepašćenje ovom odlukom, na koju su pokušali da utiču više puta, jer smatraju da je odabir Huawei kompanije udarac za demokratiju i otvaranje vrata totalitarnom kineskom režimu u Evropi.

Možda će vas zanimati:

SAD, iako za to nisu pružile dokaz, što je nedavno i kompanija Huawei rekla - da konačno pokažu dokaze svima i ne kriju ih više od javnosti - i dalje pokušavaju da ospore Huawei kao 5G konstruktora i isporučioca mreže širom sveta, a razmišljanja o tome idu toliko daleko, da postoji mogućnost da SAD kupe udeo u konkurentskim kompanijama Ericsson i Nokia, kako bi usporile Huawei kompaniju u 5G širenju mreža.

Američki general i advokat, Vilijam Bar, blizak Donaldu Trampu, za mrežu CNBC izjavio je da se razmišlja o tome da američka vlada preuzme kontrolni paket akcija u kompanijama Nokia i Ericsson, što on snažno podržava, kako bi se suzbio uticaj kompanije Huawei na svetskom 5G tržištu. Američki stručnjaci smatraju da Ericsson i Nokia nemaju širinu poslovanja, koje ima Huawei, ali nemaju ni izuzetno snažnu podršku lokalnog tržišta, poput situacije sa Huawei kompanijom u Kini.

Bar je rekao da bi ovaj plan mogao da funkcioniše bilo da SAD direktno kontrolišu kontrolni paketa akcija ili putem konzorcijuma privatnih američkih i savezničkih kompanija.

Kompanija Ericsson je odbila da komentariše ovu situaciju, dok su iz Nokije kratko za medije rekli da je kompaniji uvek dobrodošao zdrav investicioni kapital.

Ipak, stručnjaci smatraju da bi Ericsson kompaniji ovakav scenario vrlo prijao i, kako se saznaje u kompaniji Cevian Capital, koja ima najveći paket akcija u švedskoj kompaniji, ovakav razvoj situacije bio bi dobar za sve - tržište, Švedsku, kompaniju Ericsson, sve njene zaposlene i akcionare.

Nakon izlaganja ideje o kupovini, kompanijama Ericsson i Nokia akcije su skočile za preko četiri procenta.

Kako se vama čini ova situacija i mogući plan SAD o otkupu?

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA