Jedan od domaćih operatora mobilne telefonije menja ime i izgled | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jedan od domaćih operatora mobilne telefonije menja ime i izgled

Vip mobile tokom godine postaće A1.

  Izvor: Smartlife

Telekom Austrija ove godine završava, sa Srbijom, prelazak na jedinstvenu marku A1, najavio je 13. februara u Beču direktor Telekom Austrija (TA) Tomas Arnolder.

U Srbiji TA posluje pod markom VIP, koja će biti zamenjena sa A1, markom pod kojom ova kompanija posluje na svim tržištima.

Možda će vas zanimati:

Prelazak na novo ime sprovedeno je do sada na ostalim tržištima i u ovoj godini to će biti slučaj i sa Srbijom. Strategija prelaska na jedinstvenu marku sprovodi se već dve godine.

Obrt Telekom Austrija grupacije porastao je u prošloj godini za 2,9 odsto na 4,565 milijardi evra. "Rastemo na svim tržištima i rastemo pre svega i u svim segmentima", objasnio je Arnodler.

Za tekuću godinu TA očekuje povećanje obrta za jedan do dva odsto.

Ukazao je da se beleži rast broja klijenata u mobilnoj telefoniji, ali na tržištu Bugarske sve je veći broj novih korisnika fiksne telefonije i kablovske televizije, a u Hrvatskoj i Srbiji postoji velika potražnja za internetom.

Od pre dve nedelje A1 u Austriji izašao je sa novim 5G tarifama i odgovarajućim uređajima, koji su, prema Arnolderu, odlično prihvaćeni. Broj zaposlenih u grupaciji je prošle godine smanjen za 1,9 odsto i iznosi 18.344, a samo u Austriji pao je za 4,6 odsto na 7.625.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA