Novi kurs: Preobražaj jednog od najvećih proizvođača telefona (FOTO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi kurs: Preobražaj jednog od najvećih proizvođača telefona (FOTO)

Telefoni ostaju, ali se ekosistem proširuje na veliki broj drugih proizvoda, posebno IoT tehnologiju i pametne kućne uređaje.

  Izvor: MONDO / HONOR

Ako pratite MONDO MobIT, onda znate da smo već pisali o tome da kompanija HONOR ulazi u novi period svog razvoja.

Osim što bi novi sistem, HarmonyOS, trebalo u jedan ekosistem da poveže ne samo telefone, nego i nosive pametne uređaje, on bi trebalo da stvori i sasvim novu platformu za razvoj kompanije HONOR kao Internet of Things kompanije, koja će na inovativan način povezati, ali i proizvoditi veliki broj uređaja za (pametnu) kuću.

Možda će vas zanimati:

O velikim planovima kompanije HONOR, koja već početkom 2020. godine počinje da korača svojim novim putem razvoja, razgovarali smo sa Aleksom Vangom, direktorom kompanije za ovaj deo sveta.

Kao što smo odlučili da je vreme da krenemo dalje i ne čekamo na bilo kakvu odluku o tome da li će nam dozvoliti da koristimo Google servise i licencirani Android tj. da pređemo na naš Huawei Mobile Services, tako smo odlučili da je vreme da kompanija svoje poslovanje zasnuje na još jednom stubu - Internet of Things platformi“; rekao je Vang i nastavio: “IoT je veoma važna strategija razvoja kompanije HONOR od 2020. godine. Videćete, počinjemo sa našim nosivim uređajima, koji nisu telefoni, kakvi su HONOR Band 5 fitnes narukvica i MagicWatch 2 sat, koji će na svim tržištima biti dostupni od januara, ako već nisu, a onda ćemo predstaviti i HONOR PC, koji bi trebalo da bude na tržištu u februaru. Sledi potom poseban HONOR tablet, kao i sportske bežične slušalice, novi portfolio slušalica i mnogo toga dalje“.

Internet of Things strategija je posebna biznis kategorija kompanije HONOR, ali se ona sa svojim članovima - pametnim nosivim uređajima, sportskim slušalicama, tabletima i PC uređajima - umnogome oslanja na telefonski segment poslovanja ove kineske kompanije. IoT strategija je tu da se samostalno razvija, ali i da dopuni i osnaži smartfon kategoriju.

 Aleks Vang, HONOR.
Aleks Vang, HONOR.
Izvor: MONDO / HONOR

Kompanija HONOR želi da bude dominantna u svetu u ovom posebno kreiranom ekosistemu, u kojem će korisnik imati na raspolaganju ceo portfolio uređaja, koji su povezani međusobno na jednostavan, bolji i praktičan način.

Ponosni smo na to što ćemo imati na raspolaganju jedinstven interfejs, koji će deliti svi ovi uređaji, a koji će ih povezati na lak i brz način. Dosadašnja iskustva sa pametnom kućom i ekosistemom povezanih uređaja uopšte kod korisnika je izazivalo zabunu i nisu svi bili spremni na tako nešto, jer nije postojao jedinstven protokol, odnosno unifikovan način, na koji bi se svi ti uređaji povezali. Sa našim pristupom ovom ekosistemu situacija će se promeniti i to je najveća vrednost, koju će korisnici uskoro imati za sebe - uređaje, koji su smisleno i na lak i brz način povezani, kroz interfejs, koji je jasan i istovetan svima“, objasnio nam je Aleks Vang.

Prema rečima direktora kompanije HONOR sve druge kompanije i njihovi uređaji biće dobrodošli da se priključe razvoju ovog IoT ekosistema i koriste ga na svojim uređajima.

Kompanija HONOR ostaje posvećena mobilnim telefonima, ali će IoT strategija pomoći da kompanija ostane u igri na jedan drugačiji, svestraniji i kvalitetniji način. Nudeći korisnicima nove mogućnosti za korišćenje mobilnih telefona, proširenih za jedan novi ekosistem, kroz koji će biti u prilici da praktično prošire opcije telefona na različitim dodatnim uređajima.

Kineska kompanija već je predstavila nekoliko uređaja iz svog budućeg IoT portfolija, među kojima se izdvaja pametni televizor sa slajder kamerom, koji smo vam predstavili tokom trajanja IFA sajma u Berlinu.

HONOR obećava da će sledeće godine predstavljati gotovo uređaj za uređajem i da će možda neki korisnici pomisliti da je to teško ispratiti, ali to će na kraju biti veliki plus za sve njih, jer će im omogućiti da u svom domu i van njega budu povezani na nov način - kod kuće kroz pametne kućne aparate, a izvan nje preko njihovog mobilnog telefona.

Dakle, spremimo se svi zajedno, jer 2020. godina već od početka biće vrlo zanimljiva!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA