Nova generacija liderstva (FOTO, VIDEO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova generacija liderstva (FOTO, VIDEO)

Jedna dama i jedan muškarac, koji od studentskih dana radi u istoj kompaniji, novi su CEO tim jedne od najvećih kompanija na svetu.

  Izvor: MONDO / SAP

Neobična priča o velikim planovima nesvakidašnjeg CEO tima čuvene biznis kompanije, koja transformiše poslovanje svih drugih kompanija širom sveta, pružajući tako istovremeno sebi mogućnost za dalji razvoj.

Kompanija SAP napravila je neuobičajen potez imenovanjem dva izvršna direktora istovremeno, koji će zajednički obavljati ovu funkciju. Osim što je jedan od CEO-a žena, što je zanimljivo samo po sebi, drugi član CEO tima je u kompaniji SAP praktično ceo svoj radni vek, od kada je kao student započeo svoju karijeru.

Možda će vas zanimati:

Velike kompanije ne čine samo veliki biznis uspesi niti velike poslovne stvari ili servisi, koje kompanija napravi! Velike kompanije čine njeni zaposleni, koji moraju biti podstaknuti da čine sjajne stvari. Samo tako budućnost kompanije ne dovodi se u pitanje. Bil Mekdermot je bio jedan od takvih ljudi - lider, ali i sanjar, koji je svoje vizije gradio i ostvarivao kroz prilike, koje mu je poslovno okruženje stvaralo, ali zajedno sa kolegama, od kojih će ga dvoje zameniti na čelu jedne od najvažnijih biznis kompanija današnjice.

Bil je doprineo neprocenjivom razvoju kompanije i bio je pokretačka sila da se poslovanje SAP kompanije prebaci u Cloud, što će doprineti ubrzanom razvoju kompanije u godinama, koje dolaze“, objavila je SAP SE kompanija u zvaničnom saopštenju o povlačenju Mekdermota i napomenula da će on ostati još neko vreme aktivan kao jedan od savetnika za razvoj.

SAP novi CEO tim, Novi SAP CEO Dženifer Morgan i Kristijan Klein (MobIT)
Izvor: CNBC International TV

Dženifer Morgan i Kristijan Klein, kao zajednički tim izvršnih direktora, ne toliko tipičan “model upravljanja“ za ovakve kompanije, predstavljaju novu generaciju lidera, koju kompanija SAP vidi kao dugoročnu strategiju razvoja ne samo kompanije, nego i njenih zaposlenih.

Svaki CEO sanja o tome da bude u mogućnosti da jednu snažnu kompaniju povede do sledećeg nivoa razvoja“, rekao je Mekdermot, dodajući: “Kad pogledam to šta je kompanija danas, a gde smo bili pre toga ne mogu, a da ne budem izuzetno ponosan na ono što je kompanija ostvarila u prethodnoj deceniji. Zahvalan sam na tome što sam bio u prilici da vodim jednu od najboljih svetskih kompanija. Vreme je da Dženifer i Kristijan nastave dalje i ne sumnjam u njihov fenomenalan posao, koji će obavljati tokom 2020. godine i nadalje“.

Formalnim odobrenjem Nadzornog odbora, kompanija aktivira svoj plan nasleđa u vođstvu, osmišljen da sačuva kontinuitet i osnaži svoje lidere nove generacije pre formalnog početka u kalendarskoj 2020. godini.

"Kao što su već pokazali, Dženifer i Kristijan se nadopunjuju savršeno i biće jak CEO tim, kao novi model liderstva, koji je već dokazao svoju uspešnost tokom nekoliko značajnih trenutaka za kompaniju", objasnio je HasoPlatner, osnivač kompanije SAP.

Morgan i Klein donose u svoj CEO tim decenijama sticana iskustva kroz industriju softverskih aplikacija za preduzeća i oboje su članovi Izvršnog odbora kompanije. Morgan, koja se pridružila SAP-u 2004. godine, dosad je obavljala funkciju predsednice Cloud Business Group, nadgledajući razvoj i poslovanje Qualtrics, SAP SuccessFactors, SAP Ariba, SAP Fieldglass, SAP Customer Experience i SAP Concur. Imenovana je članom Izvršnog odbora kompanije tokom 2017.

 SAP novi CEO tim, Novi SAP CEO Dženifer Morgan i Kristijan Klein Izvor: MONDO / SAP

Dženifer Morgan je na prihvatanju CEO SAP funkcije rekla: “Zahvalna sam svima, posebno Kristijanu, koji je prihvatio da zajedno sa mnom bude pokretač sledećeg poglavlja razvoja SAP kompanije. Izazov prihvatamo sa visokim stepenom poniznosti, ali i sa iskrenim uverenjem da za SAP tek treba da dođe ono najvažnije. Imamo najbolje, najtalentovanije kolega na svetu, koji nam daju toliko poverenja u put, koji je pred nama“.

Klein, koji je u SAP kompaniji već dve decenije, praktično još od studentskih dana, do nedavno je radio kao operativni direktor kompanije, takođe nadgledajući razvoj proizvoda za vodeća ERP rešenja SAP S / 4HANA. Ranije je radio kao globalni finansijski direktor SAP SuccessFactors i kao globalni direktor kontrolinga. Imenovan je članom Izvršnog odbora tokom 2018. godine.

 SAP novi CEO tim, Novi SAP CEO Dženifer Morgan i Kristijan Klein Izvor: MONDO / SAP

Kristijan Klein je na imenovanju nove funkcije rekao: “Kao neko ko je započeo svoju karijeru u halama SAP-a, ovo je najveća čast, koju mogu da zamislim da zajedno sa Dženifer postanem zajednički izvršni direktor. Pružena nam je ogromna prilika na kojoj smo iskreno zahvalni. SAP ima celovit portfelj rešenja. Imamo neviđenu priliku da završimo ono što smo započeli. Uvek ćemo se truditi da budemo lideri, koji otkrivaju ono najbolje u ljudima“.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA