Veštačka inteligencija određuje koga će zaposliti i da li se neko OK ponaša | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veštačka inteligencija određuje koga će zaposliti i da li se neko OK ponaša

Protivljenja korišćenju veštačke inteligencije u analizi lica sve su glasnija širom sveta, a sve češće se čuju iz zemlje, koja prednjači u upotrebi baš po tom pitanju.

  Izvor: Promo/Adobe

Ugledna grupa naučnika, koji se bave veštačkom inteligencijom u SAD tražila je da se ova vrsta tehnologije ne koristi da bi se analizirali izrazi lica.

Kako tvrde naučnici, ovo bi to moglo da ima negativnog efekta prilikom donošenja odluka u vezi sa osobom, koja je podvrgnuta toj vrsti analize.

Možda će vas zanimati:

Oni smatraju da je analiza izraza lica štetna kod donošenja odluka kao što je zapošljavanje i uopšte kod donošenja odluka vezanih za karakter osobe, koja je podvrgnuta analizi pomoću veštačke inteligencije, preneo je Rojters.

Institut za istraživanje veštačke inteligencije na Njujork univerzitetu je pokrenuo postupak da se zabrani korišćenje veštačke inteligencije da bi se utvrdilo nečije raspoloženje, jer nauka ne sme da se koristi u takve svrhe, iako je to postalo veoma popularno i često se primenjuje.

Da li ste uopšte i znali da se veštačka inteligencija koristi kao “pomoćna ruka“ u donošenju odluka prilikom zapošljavanja ljudi ili prilikom analize ponašanja?!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Pročitajte i ovo:

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA