Svaki dan napravite makar 10.000 koraka i batalite sedenje i prevoz! (FOTO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svaki dan napravite makar 10.000 koraka i batalite sedenje i prevoz! (FOTO)

#MoveBetter kampanja stigla je i do nas i evo nekoliko saveta kako da budete zdraviji u samo nekoliko jednostavnih koraka svakog dana!

  Izvor: MONDO / HONOR

Fizička neaktivnost predstavlja globalni zdravstveni problem.

Prema podacima Svetske Zdravstvene Organizacije (SZO), skoro 30 odsto odraslih Evropljana i više od 80 odsto adolescenata u Evropi nisu dovoljno fizički aktivni.

Možda će vas zanimati:

Zapravo, fizička neaktivnost povezana je sa glavnim nezaraznim bolestima, kao i poremećajima raspoloženja i anksioznosti vezanim za fizičku neaktivnost, prema podacima organizacije Eurpe Active, vodeće neprofitne organizacije u oblasti fitnesa u Evropi.

Neaktivnost, takođe donosi velike finansijske gubitke društvu.

Prema podacima organizacije Europe Active,  cena neaktivnosti je 1,4 puta veća od troškova izazvanih zagađenjem vazduha širom Evrope (EU-27) i čak tri puta veća od ukupnih direktnih zdravstvenih troškova za lečenje bolesti uzrokovanih pušenjem.

Ipak, istraživanja ukazuju na to da je Evropa na putu da postane aktivnija, na šta ukazuje i porast aktivnosti na evropskom tržištu fitnesa, prema izveštaju Health & Fitness Market 2019, koji je kreirala kompanija Deloitte.

Fitnes tehnologija (fit-tech) je postala široko rasprostranjena na tržištu, jer sve veći broj ljudi vidi prednosti praćenja njihove kondicije i zdravstvenih performansi.

Razvoj i sve veće prisustvo nosivih proizvoda, kao i dostupnost i pristupačnost tehnologije za praćenje vitalnih funkcija tela, stvorili su zajednicu korisnika, koji koriste fit-tech uređaje kako bi postigli svoje ciljeve.

 HONOR #MoveBetter Izvor: MONDO / HONOR

#MoveBetter kampanja: Korak ka zdravijem životu

Kompanija HONOR, kao zagovornik i pobornik zdravije zajednice, veruje da tehnologija igra ključnu ulogu u pomaganju pojedincima i preobražavanju zajednica da preuzmu odlučnije korake kad je u pitanju opšte zdravlje i fizička aktivnost.

Globalnom kampanjom #MoveBetter transformacija započinje.

#MoveBetter ima za cilj da podstakne praktikovanje aktivnog životnog stila širom svake zemlje, bez obzira na nivo fitnesa. Jedan od uređaja koji je nosilac ove kampanje jeste HONOR Band 5, najnoviji model u portfoliju nosivih uređaja, a koji karakteriše, između ostalog, značajno unapređeno korisničko iskustvo.

Honor Band 5 karakteriše AMOLED ekran u boji osetljiv na dodir, veličine 0,95 inča, fitnes i SpO2 monitor, 24-časovno praćenje broja otkucaja srca, dugotrajnu bateriju, veći broj sportskih i fitnes režima i osam prilagođenih lica sata, dok je na tržištu Srbije dostupan po ceni od 5.990 RSD.

Prosečno, svaka odrasla osoba trebalo bi da napravi između 6.000 i 10.000 koraka dnevno, da bi bila dovoljno fizički aktivna i predupredila “bolesti sedenja“, kojima smo svi izloženi usled modernog načina života. Sedimo u prevozu, sedimo kod kuće, sedimo za računarom na poslu, sedimo dok se vozimo do posla i nazad do kuće… Dugotrajno sedenje izaziva različite fizičke poremećaje i da biste bili zdraviji potrebno je samo malo - da od posla do kuće i od kuće do posla, recimo, pešačite, umesto što se vozite gradskim prevozom ili automobilom.

Usled sve više sedenja i korišćenja automobila ne samo da smo izloženi različitim bolestima, nego i utičemo na zagađenje vazduha još više.

Dostupan je u tri popularne boje, a to su plava, roze i crna. HONOR Band 5 jedina je fitnes narukvica iz nižeg segmenta koja je opremljena SpO2 monitorom, koji prati i meri nivo zasićenosti krvi kiseonikom korisnika. U kombinaciji sa meračem broja otkucaja srca, HONOR Band 5 je tu da pomogne svima da budu aktivniji, dostignu optimalni nivo kondicije i sigurnije vežbaju.

Nije samo HONOR Band 5 tu za vas - svoju fizičku aktivnost možete da podignete na viši nivo i pratite još više parametara pomoću HONOR MagicWatch 2 fitnes sata, čija baterija traje dve nedelje. Na raspolaganju vam je preko 15 režima treninga uz detaljnu razradu plana posebno za trčanje i povećanje kondicije tim tipom vežbanja.

HONOR MagicWatch 2, kao i HONOR Band 5 prati vaš san i pomoći će vam da spavate kvalitetnije, a sat će vam ponuditi i vežbe disanja za smanjenje stresa i smirivanje celog organizma.

HONOR Band 5 official video (MobIT)
Izvor: Info Limitless

HONOR zdravstveni i fitnes saveti

Kao deo kampanje #MoveBetter, kompanija HONOR ponudila je niz saveta o zdravlju i treniranju. Uz HONOR Band 5 sportsku narukvicu i MagicWatch 2, koji će u Srbiji biti dostupan od januara, HONOR se nada da će zajednici uvesti u bolji fitnes režim.

Pratite broj otkucaja srca tokom celog dana, svakog dana, kako biste bili sigurni da trenirate pri optimalnom broju otkucaja

Merač otkucaja srca na HONOR Band 5 narukvici ili na MagicWatch 2 satu, u kombinaciji sa povezanim GPS sistemom, omogućuje uređaju da korisnicima pruži precizne informacije u realnom vremenu o njihovim rezultatima tokom treninga, pa tako mogu da treniraju na optimalnom nivou.

Upoznajte svojte telo i vežbajte bezbedno

Kad su korisnici upoznati sa nivoom zasićenosti krvi kiseonikom tokom vežbanja, to im osigurava efikasno i bezbedno vežbanje. Nivo kiseonika u krvi između 90 i 100 odsto smatra se normalnim.

Međutim, kada padne ispod 89 odsto, preporučeno je zatražiti lekarsku pomoć́. HONOR Band 5 može da proceni kako se telo prilagođava tokom vežbanja, spavanja ili na velikim visinama, čuvajući korisnike bez obzira na to u kom okruženju se nalaze.

Vodite računa o kvalitetu sna i omogućite telu da se oporavi

Kvalitetan san je verovatno jedan od aspekata fitnes rutine koji korisnici najčešće zanemaruju.

HONOR Band 5 i MagicWatch 2 poseduju TruSleep tehnologiju za praćenje sna, koja analizira i ocenjuje kvalitet sna korisnika u realnom vremenu, pri čemu identifikuje navike tokom spavanja i daju adekvatne preporuke za poboljšanje kvaliteta sna, kako bi telo i mišići mogli da se regenerišu.

Povremeno promenite svoju fitnes rutinu

Bilo da je u pitanju povećanje intenziteta vežbanja ili isprobavanje novih fitnes treninga, savet svim korisnicima jeste da izlože svoje telo raznim vežbama kako ne bi stagnirali.

HONOR Band 5 poseduje 10 različitih fitnes režima, koji prate rad otkucaja srca, vreme vežbanja, pređenu kilometražu i frekvenciju koraka, nadgledajući sve aktivnosti koje oni odaberu.

Isto je i sa fitnes satom MagicWatch 2, ali taj uređaj nudi više režima vežbanja i posebno razrađen sistem za trčanje sa nekoliko unapred definisanih tipova vežbanja ili proizvoljnim, koji korisnik može da organizuje kako njemu odgovara.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Pročitajte i ovo:

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA