Stvari u kojima je iPhone i dalje DRASTIČNO BOLJI, nego Android (VIDEO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stvari u kojima je iPhone i dalje DRASTIČNO BOLJI, nego Android (VIDEO)

Ovo su samo neke od stvari, u kojima je iPhone i dalje daleko ispred svakog Android konkurenta. Da li se slažete?!

  Izvor: MONDO / Weibo

O rivalstvu Android i iPhone uređaja pišemo već godinama i uvek sve svodimo na lični interes - na ono što ja vama potrebno i šta više volite.

Ipak, neke stvari, koje iPhone ima Android zajednica, mada to nikad neće priznati, potajno želi i oni, koji su objektivni, potvrdiće da neke krucijalne stvari iPhone i dalje radi bolje.

Možda će vas zanimati:

iPhone performanse su daleko ispred svih

Jednostavno je tako. Apple kontroliše izradu hardvera i softvera i to mu dozvoljava da ustroji iPhone tako da uvek bude brz, da se odaziva na komande munjevito, a da sistem ostane agilan i nakon godina upotrebe. Naravno, osim kad Apple samostalno ne odluči da namerno uspori sistem, kako bi vas privoleo da kupite novi iPhone.

Apple Bionic A13 čipset je daleko ispred Qualcomm i HiSilicon konkurencije, računajući i Snapdragon 855+ ili Kirin 990 i to potvrđuju kontinuirani objektivni i oni manje objektivni testovi brzine, performansi i grafike. Kad smo kod grafike - nema telefona, koji će brže i sa takvom lakoćom izneti bilo koju igru, nego iPhone.

Ažuriranja idu i do pet godina

Kad kupite iPhone sigurni ste da ćete dobijati novi iOS godinama. I tako je sa svakim novim modelom. Brzina ažuriranja je takođe neverovatna - svi podržani iPhone uređaji mogu da se ažuriraju gotovo odjednom, a za godinu dana od početka ciklusa ažuriranja na novi iOS pređe i do 90 odsto aktivnih podržanih korisnika, dok na novi Android pređe oko 10 ili manje procenata.

Sa Androidom, čak i u cenovnom rangu od 1.000 ili više evra, možete da računate na najviše dve godine novih ažuriranja, i to onih, koja kasne i po nekoliko meseci, jer Android proizvođači zbog segmentacije i velikog boja operatora ne mogu da isporuče sve neophodne promene tako brzo, kao Apple.

Android One je ponudio dobro rešenje, tri godine bezbednosnih i obavezne dve godine OS ažuriranja za sve modele, ali to je samo mali deo tržišta.

iPhone drži cenu, lakše ga je prodati

Bez obzira na to što postoji samo nekoliko modela, a Android ih ima na desetine svake godine, iPhone uvek bolje drži cenu i lakše ga je prodati, nego bilo koji drugi Android.

Svako ko je nekad prodavao iPhone zna da taj telefon, bez obzira na model, uvek bolje “drži cenu“, nego bilo koji Android telefon. To je jednostavno tako - zakon tržišta i ko god kaže drugačije ne želi da potvrdi ono što je činjenica.

Privatnost je uvek bila primarna

Osnovna razlika u odnosu na Android i Google je to što iOS i Apple ne pridružuju vaše podatke vašem Apple ID-ju. Ne prate kretanje, ne pamte lokacije, ne dozvoljavaju da aplikacije u pozadini koriste Bluetooth, Wi-Fi, GPS, aplikacije ili bilo koju funkciju sistema.

Google ovo jednostavno ne može da vam zagarantuje, jer se njegov čitav biznis zasniva na sakupljanju, obradi i deljenju podataka, što čini vaše podatke manipulativnom robom, o kojoj Google tvrdi da se brine na najbolji mogući način i korisnici Android uređaja moraju da mu i zapravo biraju da mu veruju aktivacijom Android telefona.

Apple kontroliše aplikacije

AppStore je daleko restriktivniji i skeniranje aplikacija je daleko rigoroznije, što vodi bezbednijem i sigurnijem ekosistemu aplikacija. Aplikacije moraju da dostignu određeni standard kvaliteta i Apple vodi računa o aplikacijama, koje traže svakakav pristup podacima korisnika, što se sankcioniše i pre nego što aplikacija bude objavljena.

S druge strane vrlo često pišemo o aplikacijama iz Google Play Store-a, koje bi odmah trebalo da izbrišete sa svojih telefona, jer su maliciozne i nekako su uspele da se ušunjaju u zvaničnu Google Play prodavnicu.

Šta biste vi rekli na ovu temu, slažete li se da je tako i šta vi birate - Apple tj. iPhone ili Android?

Šta vi kažete - šta Android radi bolje?

Pišite nam, napravićemo i drugu stranu priče, naravno ;)

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

iPhone 11 Pro — It’s tough out there — Apple
Izvor: Apple

iPhone 11 — Apple
Izvor: Apple

Introducing iPhone 11 Pro — Apple
Izvor: Apple

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA