Udar na torente: Antivirusi ih označe kao pretnju, blokiranju im pristup | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Udar na torente: Antivirusi ih označe kao pretnju, blokiranju im pristup

Sajtovi i aplikacije uTorrent i BitTorrent označeni kao antivirus pretnje.

  Izvor: Promo/MONDO portal.

Nekoliko najpopularnijih antivirus softvera označava uTorrent i BitTorrent klijente, ali i veb adrese kao potencijalne pretnje.

U zavisnosti od toga kako je konfigurisan antivirus softver pristup ovim aplikacijama na računaru i na vebu je onemogućen do klika “Slažem se“ po prikazivanju poruke ili u potpunosti, bez mogućnosti pristupa jednom ili drugom.

Možda će vas zanimati:

TorrentFreak objašnjava da se među antivirus softverima, koji blokiraju pristup popularnim torent sajtovima, nalaze Microsoft, ESET, Sophos AV, Antiy-AVL, Cylance i još najmanje četiri manje ili više popularna antivirusa.

Uz uTorrent i BitTorrent kao pretnja je označen i Mainline klijent.

Ovo nije prvi puta da popularni antivirus klijenti označe torent sajtove i aplikacije za PC kao štetne, što je prvi put zabeleženo tokom 2018. godine. Iako neki smatraju da je ovo nameran udarac na torente, verovatno se radi o greškama u samim torent klijentima, koje su aktivirale antivirus softvere da ih prepoznaju kao pretnju.

Klasifikacija torent klijenata i sajtova kao pretnji počela je posebno nakon što su neki sajtovi za torente prihvatili praksu da koriste resurse računara, koji im pristupaju, za rudarenje kriptovaluta. U BitTorrent i uTorrent slučaju to je postalo posebno izraženo nakon akvizicije TRON-a.

Da li ste i vi ovih dana imali problema sa nečim ovakvim?

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA