Huawei nezaustavljiv, povećao udeo na svetskom tržištu i pored zabrana SAD! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Huawei nezaustavljiv, povećao udeo na svetskom tržištu i pored zabrana SAD!

Statistički podaci za treće tromesečje 2019. godine pokazuju ohrabrujuće podatke za kinesku kompaniju, ali i pad za Apple, Xiaomi i OPPO.

  Izvor: MONDO / Marko Čavić

Kompanija Huawei od maja meseca, krajem drugog tromesečja, stavljena je na famoznu crnu listu američke administracije, što joj je onemogućilo da posluje sa kompanijama iz te zemlje ili njihovom tehnologijom i servisima.

Za problem sa Google aplikacijama na Mate 30 i Mate 30 Pro svi znaju, ali taj problem mogao bi da bude odgovoran za moguć pad tek u četvrtom kvartalu 2019. godine, smatraju stručnjaci, jer je Huawei i u trećem tromesečju ove godine napravio neverovatne rezultate i pored američkih zabrana - da je sve bilo u redu pitanje je da li bi Samsung zaista ostao prvi, kako je Huawei ranije i najavljivao.

Možda će vas zanimati:

Kompanije Canalys i Strategy Analytics izvestile su o značajnom rastu kompanije Huawei u Q3 periodu 2019. u odnosu na isti period prošle godine. Prema ovim izveštajima Huawei je sa oko 14 odsto prodatih (ne isporučenih, to je važno napomenuti) telefona u Q3 2018 narastao na preko 19 odsto u Q3 2019. Ukupan rast kompanije posmatran s aspekta rezultata ostvarenih ove u odnosu na prethodnu godinu je gotovo 30 odsto.

U poređenju sa kompanijom Samsung, koja je jedina, pored kompanije iz Kine napravila rast (skromniji, osam odsto), Huawei ima oko 18,2 odsto tržišnog udela, dok južnokorejski gigant ima 21,3 procenta svetskog smartfon tržišta (SA izveštaj). Po Canalys podacima taj odnos je 22,4 naprema 19,0 u korist Samsung kompanije.

Samsung je, prema podacima i jedne i druge analitičke kuće, napravio odličan potez sa Galaxy Note 10 serijom, koja se odlično prodaje, kao i modeli iz osvežene Galaxy A serije.

S druge strane, osetan pad od tri i više odsto na svetskom tržištu zabeležili su Apple, Xiaomi i OPPO. Procenat kod Canalys kompanije pokazuju da je Apple pao za čak sedam odsto, ne tri.

Ukupno posmatrano, prodaja telefona je porasla u tromesečju iza nas i prekinuto je stagniranje tržišta mobilnih telefona, za koje se očekuje da će dodatno uzleteti masovnijom pojavom 5G modela.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA