Procureli audio zapisi Cukerberga otkrivaju šta Facebook želi da uništi | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Procureli audio zapisi Cukerberga otkrivaju šta Facebook želi da uništi

U dvočasovnom procurelom audio snimku otkriveno je kako Cukerberg okreće svoje zaposlene protiv kritike toga šta mreža radi, američkog političkog establišmenta i konkurencije.

  Izvor: AP Photo/Carolyn Kaster

Mark Cukerberg u julu je sa svojim zaposlenima u Facebook mreži održao dva sastanka na kojima je odgovarao na pitanja u vezi sa kritikama, koje sve češće Facebook trpi, odnosu kompanije prema konkurenciji i američkoj Vladi.

Najveća promena od postanka Facebook-a:

Cukerberg je rekao da ne želi da dozvoli da njegova kompanija bude razbijena u bilo kojem smislu, kako to zahtevaju neki predsednički kandidati, poput Elizabet Varen. Cukerberg je rekao da je siguran da će Facebook biti tužen zbog svog uticaja, koji ima na mnoge aspekte života svojih korisnika i da Varen, ako bude izabrana za predsednicu, zahtevati da se moć, koju Facebook ima ograniči. Takođe je rekao da je siguran da će u toj sudskoj borbi Facebook pobediti i da neće dozvoliti da bilo ko razbija njegovu kompaniju - jer to nije rešenje problema, koji društvene mreže nameću.

Što se Libre tiče, iako je kriptovaluta Facebook mreže naišla na oštro protivljenje u mnogim delovima sveta, Cukerberg je siguran da će taj projekat zaživeti. Razlog za optimizam leži u činjenici da je to projekat, koji bi do trenutka lansiranja Libra kriptovalute, trebalo da podrži preko 100 kompanija, dok je trenutno broj oko 30. “To nije samo naš interes, da Libra bude stabilna onlajn valuta, koja će omogućiti plaćanje i slanje novca putem Messenger i WhatsApp platforme, nego i interes najvećih kompanija širom sveta, koje su zajedno okupljene oko Libra asocijacije“.

S obzirom na to da je Facebook u Messenger, WhatsApp i Instagram ugradio mnoge od konkurentskih opcija, pre svega očerupao Snapchat, sledeći na redu je TikTok. To je aplikacija nove društvene mreže pretežno za mlade, koja stiče veoma veliku popularnost širom sveta, non-stop dobija nove korisnike i u Indiji je već po broju novih korisnika mesecima popularniji, nego društvena mreža Facebook.

Ovom prilikom Mark Cukerberg je rekao da Facebook želi da se bori sa TikTok-om, ali da to čini na drugi način u odnosu na ostale konkurente. “Imamo Lasso, posebnu aplikaciju, koja se usavršava u Meksiku, gde TikTok još uvek nije popularan, a slična je toj društvenoj mreži. Želimo da je usavršimo alatima i mogućnostima pre, nego što je objavimo za ceo svet i to prvo u zemljama u kojima TikTok još uvek nije jak. Nakon toga ćemo razmišljati šta ćemo preduzeti dalje za osvajanje TikTok korisnika“, objasnio je Cukerberg.

Ovo su samo fragmenti Cukerbergovog dvosatnog susreta sa zaposlenima u Facebook sistemu, a sve ostale detalje i transkript možete da pročitate na The Verge sajtu OVDE i OVDE.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Facebook vesti na MONDU:

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi