Najavljen HONOR View 30: Spremite se za neverovatnu 5G tehnologiju! (FOTO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najavljen HONOR View 30: Spremite se za neverovatnu 5G tehnologiju! (FOTO)

HONOR predstavlja svoju 5G experience laboratoriju i učvršćuje lidersku poziciju u oblasti 5G tehnologije. Kompanija, takođe najavljuje dostupnost prvog HONOR 5G telefona.

  Izvor: MONDO portal / HONOR

Nakon uspešnog predstavljanja Kirin 990 procesora, kompanija HONOR predstavila je i svoju 5G experience laboratoriju, učvrstivši na taj način svoju lidersku poziciju u oblasti 5G tehnologija. Kompanija je na taj način, takođe predstavila i svoju viziju i planove za prve 5G pametne telefone, među kojima je HONOR View 30 serija. Ovo će biti prvi talas pametnih telefona opremljenih Kirin 990 procesorom i sa podrškom za dvostruku 5G mrežu, a biće dostupni u Kini tokom 4. kvartala 2019. godine.

Mesto gde nastaju uređaji sa podrškom za dual 5G mrežu

HONOR 5G Experience laboratoriju čine test laboratorija za komunikacijske protokole, kao i nekoliko različitih zona koje simuliraju budućnost 5G tehnologije u brojnim svakodnevnim scenarijima.

Odlična kamera na telefonu:

U laboratoriji za komunikacijske protokole, posetioci će imati priliku da saznaju više o brojnim globalnim mrežnim standardima, koji na razne načine povezuju ove mreže. Pored toga, u laboratoriji je moguće simulirati frekvencijske opsege i brzine protoka kod mrežnih operatera u različitim zemljama, čime je posetiocima omogućeno da iskuse prelazak sa mreže na mrežu, kao da se nalaze u romingu.

Kompanija HONOR, takođe je demonstrirala postavljanje i primenu 5G tehnologije u pametnim domaćinstvima i gejming industriji, prikazujući na koji način optimizuje 5G signal, kako bi korisnicima obezbedila najbolje iskustvo.

U budućnosti, postavljanje 5G mreže podrazumevaće kako NSA (non-standalone) tako i SA (standalone) mrežnu arhitekturu, što znači da pametni telefoni, koji rade isključivo na NSA mreži neće biti funkcionalni na lokacijama koje podržavaju samo SA mrežne arhitekture.

Povodom ovog izazova, Šijong Junmin, predstavnik kompanije HONOR, izjavio je: “Kompanija HONOR želi da kreira uređaje, koji će njenim korisnicima doneti konkretnu korist i napredno korisničko iskustvo. Kako bi 5G pametni telefoni mogli bez ikakvih problema da rade na bilo kojoj lokaciji, neophodno je da imaju podršku za dual 5G mrežu. Mi smo mogli da predstavimo prvi 5G pametni telefon u prvoj polovini 2019. godine, da smo se odlučili za telefon, koji ima podršku samo za NSA mrežu. Umesto toga, mi smo odlučili da investiramo više od 100 miliona američkih dolara, kako bismo razvili uređaj, koji će moći da podrži i SA i NSA mrežnu arhitekturu, čime će naši korisnici maksimalno iskoristiti sve prednosti 5G tehnologije. To je pravo 5G rešenje, kojem smo težili”.

HONOR pobeđuje u 5G trci svojom “All-in-5G” tehnologijom

HONOR se nalazi na čelu 5G trke, budući da nastavlja da koristi svoju vrhunsku tehnologiju, kako bi kreirao inovativne uređaje. Razvoj HONOR View 30 serije, prvog pametnog telefona ove kompanije, koji će imati simultanu podršku za NSA (non-standalone) i SA (standalone) mrežne arhitekture, kako bi obezbedio potpun pristup, počeo je pre 10 godina, kad je 4G tehnologija postala komercijalno dostupna:

  • Maj 2017. godine: Kompanija Huawei najavila je predstavljanje 15 NAS (Non-Access-Stratum) mrežnih arhitektura, spremnih za pred komercijalno testiranje
  • Maj 2018. godine: Kompanija Huawei izvela je 5G telefonski poziv po prvi put
  • Januar 2019. godine: Kompanija Huawei predstavila je Balong 5000, 5G multi-mode čipset
  • Mart 2019. godine: Kompanija Huawei izvela je 5G video poziv u 4K rezoluciji, po prvi put i
  • 6. Septembar 2019: Kompanija Huawei predstavila je Kirin 990, prvi 5G SoC čipset na svetu.

Kompanija Huawei uložila je više od 4 milijarde američkih dolara u razvijanje inovativnih rešenja u prethodnoj deceniji. Kompanija je u ovom trenutku zaslužna za 20 odsto svih 5G patenata na svetu, što je čini liderom u oblasti komercijalne 5G tehnologije. Ona je jedini proizvođač opremljen svim komponentama 5G tehnologije, uključujući 5G integralnu mrežu, 5G čipove i 5G terminale. Njene integrisane i sveobuhvatne uzvodne i nizvodne tehnologije kreirane su sa ciljem da na Huawei i HONOR pametnim telefonima omoguće najsavremenija 5G iskustva.

Kompanija HONOR želi svakom pojedinačnom korisniku da omogući da živi napredniji, inteligentniji i povezaniji život u 5G svetu”, dodao je Šijong. “Naša “5G Experience“ laboratorija predstavlja samo mali deo našeg napora da razvijemo sav potencijal 5G tehnologije. Pored dual 5G mreže, HONOR View 30 serija će takođe biti opremljena drugim naprednim tehnologijama, kao što je izmenjena realnost (AR), 4K video zapis i Cloud aplikacije, koje će mladima širom sveta obezbediti jedno sveobuhvatno 5G iskustvo”.

Šta vi sve očekujete od 5G mreže?

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Još odličnih HONOR vesti na MONDU:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA