Najnovija Android opcija neće biti dostupna u Srbiji (FOTO, VIDEO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najnovija Android opcija neće biti dostupna u Srbiji (FOTO, VIDEO)

Kompanija Google i zvanično je objavila spisak podržanih zemalja za novu opciju kontrole Android uređaja, koja neće biti dostupna u Srbiji.

  Izvor: MONDO / Google

Takozvana Motion Sense opcija, koju je Google nedavno predstavio za Pixel seriju telefona neće biti dostupna u Srbiji. Motion Sense se bazira na radarskoj tehnologiji, razvijanoj pod imenom Project Soli i prvi put će biti dostupna na Pixel telefonima, ali neće raditi sa svim aplikacijama i u svim zemljama.

Naravno da ne štiti od policijskog radara!

Google je objavio spisak od 38 zemalja u kojima će Motion Sense moći da se koristi, ali na njemu nema Srbije, a iz našeg okruženja tu su Hrvatska, Mađarska, Rumunija i Bugarska. Ovo bi moglo da ima veze sa zakonima u Srbiji što se tehnologije radara tiče, ali i sa činjenicom da Google u ovim zemljama planira uskoro da prodaje Pixel uređaje, dok u Srbiji to nema plan za sada.

GSMArena je objavila i spisak aplikacija u kojima će, za početak, raditi Motion Sense Pixel 4 serije i to su: Amazon Music, Deezer, Google Play Music, iHeartRadio, Pandora, Spotify, Spotify Stations, YouTube Music i YouTube.

Motion Sense ostaje nedovoljno objašnjen, ali jasno se vidi da će telefon registrovati pokrete rukom iznad ekrana i na taj način pokretati aplikacija, omogućiti njihovu kontrolu i druge opcije. Recimo, pesme ćete moći da puštate ponovo ili preskačete mašući iznad telefona ulevo ili udesno. Ekran, naravno ne mora da bude non-stop uključen da bi se tzv. Project Soli koristio. Tanušni radar sistem koristi se za otkrivanje i najmanjih pokreta, pa nas jako zanima kako ovaj sistem radi u pozadini i kako sve funkcioniše u praksi!

Za sada Google kaže da će Project Soli omogućiti ućutkavanje alarma, kontrolu video i muzičkog plejera i prihvatanje i utišavanje poziva, ali će vremenom biti dodato još funkcija.

Sve detalje koje znamo o Motion Sense opciji dali smo na njenoj premijeri ranije tokom leta.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA